Ja du læste rigtigt i overskriften, idag kommer opskriften på brune kager og ikke på brunkager :) Ja jeg har igen været ved at finde opskrifter, i de gamle bagebøger og her hedder det altså brune kager. I de gamle opskrifter anvendes der rosenvand i dejen, samt til at pensle dem med. Jeg har desværre ikke rosenvand og har derfor undladt dette punkt. Dejen til brune kager har rigtig godt af at ligge og trække smag, i køleskabet, gerne i 8-14 dage inden den anvendes, jeg bager dog lidt af gangen.
Brune kager (ca 4 plader)
Ingredienser
300 gram sirup
500 gram hvedemel
100 gram margarine (eller smør)
Lidt hakket pomeransskal (her kom jeg 50 gram syltet appelsinskal i istedet)
50 gram sukat
1 tsk kanel
1 tsk nellike
10 gram potaske
100 gram mandler - fint hakket
Fremgangsmåde
Sirup og magarine koges sammen i en gryde. Det afkøles helt inden mel og krydderierne tilsættes. Dejen æltes nu grundigt sammen. Del dejen i 4 stykker, som rulles til 4 tykke pølser. Rul pølserne ind i film og kom dem i køleskabet. Når rullerne er gennemkolde er de nemmere at skære i tynde skiver. Skiverne kommes på en bageplade og bages ved 165 grader i 10-15 minutter, alt efter tykkelse. Pas på de brænder nemt på og så smager de ikke godt.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar