lørdag den 13. december 2014

13. December - Luciabrød


13. December er Luciadag og derfor er det jo oplagt at bage Luciabrød. Herhjemme bliver de nydt mens den mindste af drengende synger Luciasangen.


Luciabrød

Ingredienser
50 gram gær
150 gram smør
1/2 tsk salt
125 gram sukker
1 gram safran (eller 1-2 tsk gurkmeja)
1 æg
1 dl rosiner (samt lidt til pynt)
900 gram hvedemel
Æg til pensling


Fremgangsmåde
Smelt smør i en gryde og kom mælken ved. Kom den lillefinger varme mælk/smør op i en røreskål til smuldre gær heri. Tilsæt salt, sukker, æg safran (eller gurkmeja) og rosisner, rør rundt. Tilsæt nu mel og ælt dejen til den er blød og smidig. Dejen skal nu hæve 1 time. Form nu dejen til forskellige figurer. Efterhæver nu 30 minutter, tildækket. Pensles med æg og pyntes med rosiner. Bages ved 200 grader, varmluft i 15 minutter.


Rigtig god julebag


Ingen kommentarer:

Send en kommentar