Esters fedtebrød
Ingredienser
125 gram hvedemel
125 gram smør
65 gram sukker
65 gram kokos
1/4 tsk hjortetaksalt
Glasur
100 gram flormelis
1 tsk romessens og lidt vand
eller 1-2 spsk rigtig rom
Fremgangsmåde
Bland alle til dejen sammen til en ensartet dej. Del dejen i 3 og rul hver del i aflange stænger (dejen smuldre let, men så presses den bare sammen igen) Husk at ha afstand imellem stængerne, da de flyder lidt ud.
Stængerne bages ved 200 grader, alm. ovn i ca. 10 minutter, til de er lysebrune. Mens de bager laves romglasuren klar. Rør flormelis og romessens/rom sammen og ret konsistensen til med vand. Glasuren må gerne være tyk. Når stængerne er taget ud af ovnen, glaseres de mens de er varme, skæres bagefter i skrå snitter.
Afkøles helt inden de kommes i en kagedåse.
Elsker disse kager, men især pga. den vildt lækre romglasuren umm :)
Rigtig god julebag.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar