12. December - så er vi halvvejs til juleaften. I dag står den så på brændte mandler eller jeg har faktisk også lavet brændte nødder. Det er en super nem og lækker konfekt/snack, som de fleste elsker. Jeg har udover de almindelige brændte mandler også vendt nogle af dem i lakridspulver, flormelis/kakao og flormelis/kanel.
Brændte mandler
Ingredienser
200 gram mandler
200 gram sukker
1 dl vand
Fremgangsmåde
Kom det hele i en pande og sæt det over ved mellemhøjvarme.
Nu smelter vand og sukker sammen til en sirup, som bare skal koge ind til vandet er kogt væk og sukkeret begynder at krystalliser igen.
Vend hele tiden i mandlerne mens sukkeret krystalisser, skue nu lidt ned for varmen.
Husk hele tiden at vende mandlerne. Nu skal sukkeret lige smelte lidt på overfladen af mandlerne, men pas på de ikke får for meget. Kom mandlerne ud på en bageplade og spred dem.
Når mandlerne er kølet så meget af at de kan røres ved, kan de lige knækket fra hinanden.
Brændte nødder
Ingredienser
200 gram blandet nødder (hasselnødder, pekannødder, mandler)
200 gram sukker
1 dl vand
Fremgangsmåde
Samme fremgangsmåde som ved brændte mandler.
De brændte mandler og nødder kan vendes i lidt lakridspulver. Jeg har også blandet lidt kakaopulver sammen med flormelis til at vende dem i samt flormelis sammen med lidt kanel.
Rigtig god fornøjelse
Ingen kommentarer:
Send en kommentar