Jeg elsker når der går farmor hygge i køkkenet. Jeg holder af at bage, sylte, lave saft og mad. Jeg er ikke fanatisk, omkring at alt maden skal være fra bunden af eller af specielle mærker, men elsker at kræse om den ved særlige lejligheder. Bager gerne brød og kager. Det kan være alt fra alm. bradepandekager til større fondant pyntet kager til livets højtider. Jeg elsker også også at være kreativ og prøver gerne nye input og ideer af.
torsdag den 29. maj 2014
Kage med hindbær og rabarber
Vejret er perfekt til grill og hygge ude på natten men sådan skal det ikke være for jeg skal i nattevagt. Jeg har bagt en kage til kollegerne, som vi forhåbentlig kan hygge med, i en ledig stund.
Det er var lidt et eksperiment, udfra en alm sukkerbrødskage. Det er en stor kage i en springform med 28cm i diameter men den kan også bages i en mellemstor bradepande. Jeg har puttet en del frugt i, men der kan sagens komme mindre i, obs at det godt kan give en kortere bagetid.
Kage med hindbær og rabarber (springform 28cm)
Ingredienser
5 æg
300 gram sukker
1 vanillestang
75 gram smeltet smør
1 1/2 dl mælk
300 gram mel
3 tsk bagepulver
1/2 tsk salt
100 gram groftrevet marcipan
300 gram hindbær (frisk eller frost)
150 gram rabarber i små stykker
Fremgangsmåde
Pisk æg, sukker og vanillekorn sammen til det er cremet. Kom smør og mælk i. Bland mel, bagepulver og salt sammen og vend det i æggemassen. Kom revet marcipan i. Dejen kommes i en smurt form. Frugten kommes over på dejen i et jævnt lag. Bages ved forvarmet ovn ved 175 grader, alm ovn. Bages i 1 time.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar