18. December og i dag bliver det en opskrift på havrekiks, som kan bruges til julen osteborde eller bare istedet for en småkage. Jeg syntes især varianten med flagesalt på toppen er blevet vellykket men den med lakridsgranulat er ikke så dårlig istedet for en småkage.
Havrekiks
Ingredienser
100 gram hvedemel
100 gram smør
75 gram havregryn
20 gram havreklid eller hvedeklid
1 dl mælk
1 tsk bagepulver
1 tsk sukker (evt 2 tsk til lakrids varianten)
½ tsk salt
Drys
Flagesalt
Lakridsgranulat
Fremgangsmåde
Smelt smør og kom mælken ved. Tilsæt havregryn og klid hertil og lad det trække ½ time. Tilsæt resten og ælt dejen sammen til den er ensartet og smidig. Rul dejen ud, og stik kiksne ud med et glas eller udstikker. Kom kiksne på bagepladen og drys evt med flagesalt eller lakridsgranulat.
Bages ved 200 grader, alm. ovn i ca. 10 minutter til de er lysbrune. Opbevares i lufttætbeholder.
Rigtig god julebag.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar