mandag den 22. december 2014

22. December - Bagels


Så har de fleste fået juleferie og der er tid til at hygge lidt ekstra om morgen og måske også hen af formiddagen. Et godt bud på lidt lækkert brød hertil er bagles. Jeg har lavet en almindelig bagels med sesam og græskarkerner på. De er super lækre med laks og flødeost på. Som det søde indslag har jeg lavet en bagels med kanel og rosiner, dem elsker drengene herhjemme og de smager lækkert med smør og evt. lidt marmelade. Jeg har lavet mine bagels lidt mindre end de plejer men det bestemmer man jo selv.

Bagels (16 stk)

Ingredienser
500 gram hvedemel
25 gram gær
2½ dl lunt vand
1 spsk honning
2 spsk salt
25 gram smør
2 liter vand
100 gram sukker
Drys
Sesamfrø
Græskarkerner

Fremgangsmåde
Opløs gær i det lune vand. Tilsæt salt, honning og smør. Tilsæt tilsidst mel og ælt dejen til den er ensartet og smidig. Dejen skal hæve tildækket 1 time. Del dejen i 16 stykker (færre, hvis de skal være større).


Form dejen til boller og lav bagefter et hul i midten. Bagels skal bagefter efterhæve 30 minutter.


Vand og sukker koges op i en gryde. Kog bagels 1 minut på hver side - ikke for mange af gangen.


De kogte bagels dyppes i sesamfrø eller græskarkerner.


De bages bagefter ved 200 grader, alm. ovn i 15-20 minutter til de er lysebrune.  Bagels med kanel og rosiner (16 stk) 

Ingredienser
500 gram hvedemel
25 gram gær
2½ dl vand
2 spsk honning
1 spsk salt
25 gram smør
1 spsk kanel
1 håndfuld sultanaserosiner eller blot alm. rosiner
2 liter vand
100 gram sukker
Drys
Kanelsukker

Fremgangsmåde
Opløs gær i det lune vand. Tilsæt salt, honning, smør, kanel og rosiner. Tilsæt tilsidst mel og ælt dejen til den er ensartet og smidig. Dejen skal hæve tildækket 1 time. Del dejen i 16 stykker (færre, hvis de skal være større). Form dejen til boller og lav bagefter et hul i midten. Bagels skal bagefter efterhæve 30 minutter. Vand og sukker koges op i en gryde. Kog bagels 1 minut på hver side - ikke for mange af gangen. De kogte bagels drysses med kanelsukker. De bages bagefter ved 200 grader, alm. ovn i 15-20 minutter til de er lysebrune.


1 kommentar:

  1. Og inden de skal koges, skal man lige finde ud af, om de har hævet tilstrækkeligt: I en ikke for lille skål med koldt vand lægger man en bager. Svømmer den ovenpå = færdighævet. Går den til bunds: Dup den med køkkenrulle og læg den til hævning sammen med de andre, indtil de klarer prøven.
    Elsebeth

    SvarSlet