tirsdag den 13. maj 2014

Sommerkage med i børnehaven 🐝


Min yngste søn går i en dejlig børnehave, hvor der hvert forår bliver arrangeret en hygge eftermiddag på deres naturlegeplads. Det er altid rigtig hyggeligt og især fordi vi spiser dejlig kage, som vi forældre tager med. De sidste par år har jeg haft nogle lidt mere børnepyntet kager med, men hold da op hvor har børnene (og de voksne) været snasket. Her kan i se nogle af dem jeg har lavet 😀
I ür tÌnkte jeg at det skulle vÌre noget helt andet, noget der sü lidt mere sundt ud (men er det nok ikke). Jeg kastede mig derfor ud i en klassisk sommerkage med frugt. Den bestür af en sukkerbrødsbund, hvor der er marengs ovenpü, drysset med hakket hasselnødder. Nür kagen er kold, kommer der flødeskum/ cremefraiche creme ovenpü og til sidst pyntet af med frisk frugt. Vi blev alligevel lidt fedtet pü fingrene i ür, hurra for vüdservietter.Sommerkage med frugt (1 bradepande)

Ingredienser 

Nederste bund
250 smør
200 gram sukker
4 ĂŚggeblommer
2 dl mĂŚlk
150 gram hvedemel
3 tsk bagepulver

Marengsbund
4 ĂŚggehvider
300 gram sukker
2 tsk vanillesukker
50 gram hakket hasselnøddekerner

Cremen
1/2 L piskefløde 
500 gram cremefraiche 18%
1-2 tsk vanillesukker  eller vanillekorn fra 1 stang vanille blandet med 3 spsk flormelis

Frisk frugt efter smag og sĂŚson

FremgangsmĂĽde
Pisk smør og sukker sammen, tilsĂŚt ĂŚggeblommer en af gangen. Bland mel og bagepulver sammen og vend i smør blandingen. Kom dejen i en beklĂŚdt bradepande. Bages 20 minutter ved 200 grader, alm. ovn. Imens den bager piskes ĂŚggehviderne stive, sukker og vanillesukkeret tilsĂŚttes og pisket til marengs. NĂĽr sukkerbrødsbunden er bagt fin brun kommet marengs ovenpĂĽ i et ensartet lag og kom hasselnøddekerner øverst - bages videre i 10-15 minutter til den er sprød og lysebrune. Nu kan kan cremen laves ved at piske piskefløde og vanille sammen. Vend cremefraichen i flødeskummen. Cremen kommes pĂĽ kagen nĂĽr den er afkølet og helst lige inden servering. Pynt nu kagen med den friske frugt evt i mønster eller blot lidt tilfĂŚldigt.  


Min søns stue hedder humlebi stuen, sĂĽ det skulle selvfølgelig stĂĽ pĂĽ kagen. Jeg havde en rest sukkerpapir, som jeg klippede til. Teksten og tegningen er lavet med min fødevaretusch og gul pastafarve. 

1 kommentar:

  1. Hej. Til hvor mange mennesker er opskriften? Tak

    SvarSlet