onsdag den 17. december 2014

17. December - Fedtebrød


17. December og oplagt med lidt mere julebag til julens gæstebud. I går fik i en arve opskrift og hvorfor ikke bare fortsætte med det idag. I dag skal i ha opskriften på verdens bedste fedtebrød nemlig Esters fedtebrød. Hvem er Ester så, jo det er skam min tantes mor og hun bagte altså verdens bedste fedtebrød og dem bager vi hvert år herhjemme. Jeg anvende gerne min hjemmelavet vanilleessens i glasuren (lavet af tomme vanillestænger i en flaske med rom) men almindelig rom eller romessens er udmærket.


Esters fedtebrød

Ingredienser 
125 gram hvedemel
125 gram smør
65 gram sukker
65 gram kokos
1/4 tsk hjortetaksalt 

Glasur
100 gram flormelis
1 tsk romessens og lidt vand
eller 1-2 spsk rigtig rom 

Fremgangsmåde
Bland alle til dejen sammen til en ensartet dej. Del dejen i 3 og rul hver del i aflange stænger (dejen smuldre let, men så presses den bare sammen igen) Husk at ha afstand imellem stængerne, da de flyder lidt ud. 


Stængerne bages ved 200 grader, alm. ovn i ca. 10 minutter, til de er lysebrune. Mens de bager laves romglasuren klar. Rør flormelis og romessens/rom sammen og ret konsistensen til med vand. Glasuren må gerne være tyk. Når stængerne er taget ud af ovnen, glaseres de mens de er varme, skæres bagefter i skrå snitter. 


Afkøles helt inden de kommes i en kagedåse.


Elsker disse kager, men især pga. den vildt lækre romglasuren umm :)


Rigtig god julebag.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar