lørdag den 20. december 2014

20. December - Julecupcakes


Nu er der ikke mange dage tilbage inden det store slag skal stå, men husk nu at skal nok blive jul uanset om der står 2 slags konfekt og småkager eller 10 slags. Vi forventer ofte det helt store af os selv men hos nu at jule handler om at være sammen og hygge sig.

Jeg bagte disse cupcakes til mandens arbejde, for de skulle da også ha en julehilsen med på vejen og resten blev nydt sammen med en sød genbo.

Jeg har lavet pynten i fondant og spiselig glimmer men der findes meget rigitg fint købe krymmel og sukkerpynt, eller lidt hakket mandler vil også være fint.Julecupcakes ca. 20 stk

Ingredienser
150 gram smør
200 gram sukker evt brunt farin
120 gram lys sirup
3 æg
300 gram hvedemel
1 spsk kakao
1 tsk stødt ingefær
1 tsk kanel
1 tsk kardemomme
2 ½ dl varm mælk

Cheesecreme frosting
600 gram flormelis
100 gram smør
200 gram flødeost
1 tsk økologisk citron
lidt citronsaft


Fremgangsmåde
Pisk smør og sukker sammen til den er let og luftig. Tilsæt sirup og herefter æg et af gangen og pisk godt. Bland mel og krydderier sammen og kom det i smørblandingen, skiftevis med den varme mælk. Pisk først langsomt og til sidst hurtigt men kun til dejen er ensartet. Piskes der for meget bliver cupcakesene seje. Kom dejen i muffinsforme, fyld formen til den er 2/3 fyldt. Bages 190 grader, alm. ovn (varmluft 175 grader) i 18 - 20 minutter. Kagerne afkøles imens frostingen laves. Pisk flomelis, smør, citronskal og citronsaft sammen. Tilsæt flødeosten og pisk til frostingen er ensartet og luftig. Kom frosting i en sprøjtepose med tyl og kom det på kagerne. Pynt til sidst af med den valgte pynt.

Rigtig god julebag


Ingen kommentarer:

Send en kommentar