mandag den 12. januar 2015

23. December - Julebiscotti


Lidt juletravlhed, sløjfede de sidste 2 indlæg i julebagekalenderen MEN i skal da ikke snydes for dem og julen vare lige til påske :)

Jeg syntes godt at julesmåkager kan blive lidt ensformig, men det må jo stadig gerne smage lidt af jul. Jeg har derfor valgt af bage disse lækre julebiscotti, de er lækre at bage hele året men med lidt revet appelsin og tørret tranebær, så kommer der lidt jul over dem. Biscotti er en dejlig småkage, til at få ryddet sit skab for rester af nødder og tørret frugt, her kommes det i man har, bare det rammer de 400 gram. Der kunne også tilsættes lidt kanel hvis der skal være mere jul over dem.

Julebiscotti 

Ingredienser
400 gram tørret frugt og nødder (jeg anvendte tørret tranebær, rosiner, hasselnødder, mandler og pekannødder)
250 gram hvedemel - nogle gange lidt mere
200 gram sukker
3 æg
2 tsk bagepulver
Revet appelsinskal fra en økologisk appelsin
Vanillekorn fra 1 stang vanille

Fremgangsmåde
Bland mel, sukker, bagepulver, vanillekorn og revet appelsin sammen. Tilsæt æg og saml dejen. Nu tilsættes nødder og tørret frugt, som æltes med ind i dejen.  Pas på at dejen ikke er for våd, så flyder den ud under bagning. Del dejen i 4 og form dem til lange pølser, som kommes på en bageplade med god afstand imellem. De bages ved 180 grader, varmluft, til de er lysebrune ca. 15-20 minutter.Når stængerne har bagt første gang, tages de ud af ovnen og køler lidt af inden de skæres i skrå snitter ca. 2 cm brede. Læg kagerne tilbage på bagepladen, på den ene snitflade. De bages nu 6 minutter på den ene side og vendes herefter om på den anden snitflade og bager 6 minutter her, til der er lysebrune og tørre. Kagerne er gode til at dryppe i en kop kaffe, te eller måske gløgg.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar