søndag den 14. december 2014

14. December - Klejner


Så blev det den 14. December og i dag bliver det lige et lille hurtigt indlæg, for jeg er nemlig på familie besøg. Klejner høre sig jo julen til og derfor kan denne opskrift sagens tåle at blive gentaget.

                                                

Hvis man koger mange flere klejner end der lige bliver spist, så kan de fryses og så bare lige lunes i ovnen når gæsterne kommer. 


Klejner (ca. 60 stk mellemstore) 

Ingredienser 
450 gram hvedemel
125 gram sukker
125 smør
2 æg
1 1/2 dl fløde
1 1/2 tsk revet citronskal
1 tsk kardemomme
1 tsk hjortetaksalt
1 pk palmin

Fremgangsmåde
Alle ingredienserne blandes sammen og æltes til en ens artet dej. Dejen pakkes ind og kommes i køleskabet til dagen efter. På 2 dagen rulles dejen ud en en stor firkant som skæres i strimler (5cm brede) med en klejnespore, som skæres igen på den anden led, så det bliver rudeformet.

                                              
I hver rude skæres et snit i midten og vrides til en klejne. 

                                             
Palminen opvarmes et ca 180 grader i en gryde. Kog max 5. stk af gangen til de er lysebrune.

                                             

Klejnerne tages op med en hul ske og kommes på noget køkkenrulle.


Så er klejnerne klar til at blive nydt, evt. drysset med lidt flormelis.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar