mandag den 15. december 2014

15. December - Karameller


15. December og vi nærmere os juleaften med hastig skridt. Er du ved at være klar ?? Lidt julekonfekt må der jo til og her er karameller jo et godt bud. Husk blot at passe på, hvis der er børn i nærheden, for karamelmassen bliver uhyggelig varm.

Karameller med vanille

Ingredienser
250 gram sukker
2,5 dl piskefløde
2 dl lys sirup
vanillekorn fra 1 stang vanille
25 gram smør
1 nip flagesalt

Fremgangsmåde
Kom sukker i en pande og smelt dem ved mellemvarme, Hæld fløden ved (nu bruser det lidt op og karamellen stivner lidt igen) det skal koge op igen i 10 minutter. Tilsæt nu sirup, smør, vanillekorn og salt. Lad karamellen koge op til den tykner (jo længere den koger, jo hårde bliver karamellen) Prøv evt. at dryppe lidt karamel i et glas kold vand, hvis det stivner er karamellen klar.
Hæld karamellen i en form (evt. beklædt med bagepapir). Skær karamellen i firkanter inden den bliver hel kold. Karamellerne kan pakkes ind i madpapir, folie eller syltepapir. Opbevares i lufttæt beholder.


Her ses hvorfor karamellen skal skæres ud, inden de bliver helt kolde. Jeg tabte  knalde karamellen i skærebrættet, da jeg forsøgte at skære dem ud, efter de var blevet kolde :) Smager fint, selvom det er i samlesæt.


Jeg lavede også en portion hvor jeg tilsætte 1 stor spsk lakridspulver istedet for vanillekorn samt dryssede med lakridsgranulat inden karamellen stivende.

 Rigtig god julebag

Ingen kommentarer:

Send en kommentar