torsdag den 4. december 2014

4.December - Dadelkugler


Så blev det 4.december og i dag skal det være sundt (sundere) julekonfekt nemlig dadelkugler. Lige nu bugner butikkerne med lækre dadler og andre tørret frugter og så er det jo oplagt at lave nogle dadelkugler. Dadelkugler kan varieres uendeligt efter hvad du har i dine skabe og kan lide. Denne gang lavede jeg en grund portion og delt den op i to, den ene med kakao, den anden med lakrids granulat. Der kan også kommes finthakket chokolade, kokos eller forskellige slags nødder - kun din fantasi sætter begrænsningen. Herhjemme er mine drenge helt vilde med den med lakrids, som jeg i øvrigt har trillet i frysetørret hindbær for at give lidt ekstra syrlighed.


Dadelkugler grundmasse 

Ingredienser
150 gram tørret dadler (uden sten)
100 gram mandler
50 gram tørret tranebær

-med lakrids tilsættes 1-2 tsk lakridsgranulat (til 1 portion grundmasse) - trillet i frysetørret hindbær


-med kakao tilsættes 1-2 spsk kakao (til 1 portion grundmasse) - trilles i kakao


Fremgangsmåde
Kom det hele i en hakker og kør til massen er rimelig ensartet (der må gerne være lidt knas). Vil du gerne at nødderne er helt finthakket, som kør dem for sig selv inden det andet kommer i.


Har du ikke stor hakker, så kom de enkelte dele i hver for sig og samle det i en skål til sidst.Tril massen til mundrette kugler.


Kuglerne vendes i frysetørret hindbær, kakoa, kokos, krymmel, finthakket nødder, lakridspulver eller hvad man nu lige finder på.


Kuglerne ópbevares på køl, til de skal spises. Rigtig god julebag, ses imorgen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar