Når man bager denne opskrift er det vigtigt at der anvendes nogle pære der smager af noget, da karamellen ellers overtager smagen helt. Dejlig tærte med sprød, vanilleprikket bund, og lækkert blødt fyld, slet ikke så dårligt. Smager lækkert med cremefraiche til, som giver lidt syrlighed.
Pæretærte med karamel
Ingredienser (bund)
300 gram hvedemel
200 gram smør
100 gram flormelis
1 æg
1 vanillestang
Ingredienser (fyld)
4-5 pære modne pære
1 dåse karamel (færdig købt eller hjemmekogt)
1 håndfuld grofthakket mandler
Fremgangsmåde (bund)
Smuldre smør og mel sammen. Skrab vanillekornende ud og bland med flormelissen og bland det sammen med mel/smør. Samle det hele med ægget til en blød, ensartet dej. Filme dejen godt (eller kom i en pose) og kom den i køleskabet i 1/2 - 1 time. Nu er dejen klar til at blive rullet ud på et meldrysset bord. Kom forsigtigt dejen over i tærteformen, prik dejen med en gaffel og kom den på køl 1/2 time igen. Forvarm ovnen til 200 grader, alm ovn. Forbag tærtebunden i 15 minutter. Tag bunden ud og kom karamellen på bunden. Kom pære, skåret i skiver, oven på karamellen. Drys mandlerne over og kom tærten tilbage i ovnen og bag videre i 20-30 minutter.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar