Jeg havde brug for lidt hjælp til min bil og så var der jo ikke andet for ens at bage nogle hindbærsnitter, som bestikkelse. Mørdejen til hindbærsnitterne er den samme, som til pæretærten med karamel, men skriver den lige igen. Min mindste søn hjalp med at pynte med krymmel, et rigtig hygge projekt.
Hindbærsnitter
Ingredienser (mørdej)
300 gram hvedemel
200 gram smør
100 gram flormelis
1 vanillestang
1 æg
Ingredienser (fyld samt glasur)
1 glas hindbærmarmelade (jeg brugte hjemmelavet som var ekstra tykt)
Ca. 700 gram flormelis
Vand
Pynt (krymmel, frysetørret hindbær)
Fremgangsmåde
Smuldre mel og smør sammen. Skrab vanillekornende ud af vanillestangen og bland med flormelissen og kom det sammen med mel/smør blandingen. Samle dejen med ægget til den er blød og ensartig. Film dejen og kom den i køleskabet 1/2-1 time. Jeg deler dejen i 4 og ruller hver del ud på et meldrysset bagepapir, til en rektangel. Skær kanterne lige/rene og del til sidst dejen i 2 på langs (det bliver til top og bund på hindbærsnitten). På billede er brugt ekstra dej og derfor lavet 4 baner.
Så er der hindbærsnitter til alle mand. Det er en rigtig klassiker, som de fleste godt kan lide.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar