Jeg elsker når der går farmor hygge i køkkenet. Jeg holder af at bage, sylte, lave saft og mad. Jeg er ikke fanatisk, omkring at alt maden skal være fra bunden af eller af specielle mærker, men elsker at kræse om den ved særlige lejligheder. Bager gerne brød og kager. Det kan være alt fra alm. bradepandekager til større fondant pyntet kager til livets højtider. Jeg elsker også også at være kreativ og prøver gerne nye input og ideer af.
lørdag den 23. august 2014
Brunsviger til en trængene genbo
Vores genbo havde brug for lidt god energi kage, efter en lidt presset periode. "Hvad vil du ha ??" "BRUNSVIGER !!". Så måtte jeg jo bage en omgang brunsviger og det er jo heller ikke så ringe. Der findes en del forskellige opskrifter på brunsviger og ikke mindst på toppingen. Der kan komme kagecreme i sukkerfyldet på toppen og det smager dejligt, men det havde jeg ikke, men til gengæld havde jeg en rest marcipan, som jeg kom i sukkerfyldet - a la Claus Meyers opskrift.
Brunsviger (En stor bradepande)
Ingredienser (dej)
500 gram hvedemel
50 gram blødt smør
50 gram sukker
50 gram gær
3 dl mælk
1/2 tsk salt
Ingredienser (fyld)
250 gram brun farin
250 gram smør
150 gram marcipan
1/2 dl mørk sirup
Fremgangsmåde
Lun mælken, til den er lillefinger varm, rør gær herud i. Kom salt, sukker og blødt smør i mælkeblandingen og til sidst mel. Ælt dejen godt, den er ret blød. Drys lidt mel over inden den hæver lunt i 30 minutter. Rør nu fyldet sammen til en ensartet masse. Rul dejen ud, på et meldrysset stykke bagepapir, så det passer til bradepanden. Kom bagepapir med dej over i bradepanden og fordel fyldet ovenpå i et jævnt lag. Efterhæv nu den ubagte kage i minimum 30 minutter. Inden brunsvigeren bages kan der evt laves små fordybninger i dejen med fingerne, som fyldet samles lidt i. Bag brunsvigeren i forvarmet ovn, 175 grader, alm. ovn i 25 minutter.
Etiketter:
Brunsviger
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar