torsdag den 6. februar 2014

Opskrifter på fødselsdags lækkerierne


Da jeg skulle bage lidt lækkert til min fødselsdag, var mit æggelager lidt begrænset. Jeg måtte finde på opskrifter som primært bestod af æggehvider, da jeg havde en dunk pastruseret æggehvider i køleskabet. Jeg havde et restlager af kokos og marcipan stående fra julens bagning, som skulle bruges. Resultatet blev til en opskrift på kokosmakroner med vanille og marcipan. Det er en super lækker kombination og marcipanen giver en dejlig konsistens til kokosmakronerne.

Kokosmakroner med marcipan

Ingredienser
30 gram smør
150 gram kokosmel
150 gram sukker
Korn fra en stang vanillie
2-3 æggehvider
100 gram marcipan
Mørk chokolade til at pynte med


Fremgangsmåde
Tænd ovnen, 200 grader alm. ovn.
Ælt alle ingredienserne godt sammen, til en ensartet masse. Massen formes til halvkugler med hjælp af en ske. Det kan godt være svært at forme dem pænt, da massen klister til fingrene, men gør fingrene våde med vand inde imellem, så bliver det nemmer. Antallet afhænger jo af str på makosmakronerne, men ca.15 styk. Bages 12minutter, midt i ovnen, til de en lysebrune. Når de er kølet af, kan de pyntes men smeltet chokolade i bunden eller med striber henover toppen.Derudover blev der også bagt kransekagetoppe med revet lime og frysetørret blåbær. De smagt lidt mere friskt end de traditionelle kransekager. Næste gang de skal bages tror jeg at de skal pyntes med en hasselnød på toppen evt afskallet hasselnødder og så dyppe bunden i hvid chokolade. Den fede smag fra hvid chokolade vil passe super godt til den friske lime smag.

Kransekagetoppe med revet lime og frysetørret blåbær

Ingredienser
250 gram marcipan
100 gram flormelis
Skal af en øko lime
1 spsk knust frysetørret blåbær
1/2-1 æggehvide
Evt afskallet hasselnødder og hvid chokolade

Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 210 grader, alm ovn.
Ælt alle ingredienserne, undtagen de frysetørret blåbær, sammen til en ensartet masse. Massen skal være blød nok til at kunne sprøjtes ud af sprøjteposen og her kan man justerer med æggehvide. Rør nu de knuste frysetørret blåbær i kransekagemassen. Massen puttes i sprøjteposen, hvor der er isat stjernetyl. Sprøjt toppene ud på bagepladen ca. 25 stk. Sæt evt en hasselnød i hvert top. Bages 8-10 minutter, øverst i ovnen. De skal være lysebrune og pas godt på det ikke bliver for mørke. Køles af og kan herefter evt dyppes i hvid chokolade.

Jeg bagte også havregrynskager med tørret tranebær, en super lækker og sprød småkage. Jeg elsker når der er tørret tranebær i, men det kan sagens undværes. Havregrynskagerne kan pyntes med hvid chokolade, det passer godt til tranebærrenes lette synlighed. Laver man dem uden tranebær kan de pyntes med mørk chokolade evt med orange smag ummm det er også lækkert.

Havregrynskager med tørret tranebær

Ingredienser
100 gram smeltet smør
125 gram havregryn
1 æg
200 gram sukker
2 spsk hvedemel
1/2 tsk bagepulver
2 håndfulden tørret tranebær
Evt hvide chokolade til pynt

Fremgangsmåde
Tænd ovnen ved 200 grader, varmluft.
Hæld den smeltet smør over havregrynene i en skål. I en anden skål piskes æg og sukker godt sammen. Bland mel og bagepulver samme og tilsæt det æggemassen og herefter tilsættes havregrynmassen. Vend tilsidst tranebærren i tilsidst. Sæt massen på bagepladen med en tsk. Pas på at de ikke sættet for tæt, de flyder meget ud. Der kan være 9 kager pr bageplade. Bages ca. 7 minutter men pas på de ikke brænder på på grund af det høje sukker indhold. Når de er kølet af tages de af pladen og pyntes med striber af smeltet hvid chokolade.

Den sidste hapser var brownies i små bidder. Hvis man elsker chokolade, er det en super lækkert bud på en kage. Jeg var løbet tør for valnødder og derfor kom jeg hakket hasselnødder i men put det i du har lyst til.

Brownie (lille bradepande)

Ingredienser
200 gram mørk chokolade
100 gram smør
4 æg
300 gram sukker
50 gram hvedemel
Knivspids salt
2 spsk kakao
100 gram grofthakket valnødder eller andre nødder

Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 170 grader, varmluft.
Hak den mørke chokolade groft og smelt den sammen med smøren over svag varme. Pisk æg og sukker let sammen. Tilsæt chokolademassen til æggemassen og rør til den er ensartet. Bland mel, bagepulver, kakao og salt sammen og sigt den i chokolade/ æggemassen. Rør rundt og tilsæt tilsidst nødderne. Hæl dejen i en smurt bradepande og bages i ca. 30 minutter - pas på den ikke bliver overbagt.  Når kagen er afkølet kan den skæres ud i den størrelse man syntes.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar