torsdag den 13. februar 2014

Banankage til kollegerne
Som sygeplejerske arbejder vi dag, aften, nat og når andre har fri, så når mange andre holder vinterferie med deres børn, må vi godt forkæle os selv lidt med kage. En kollega fik lov at vælge hvad jeg skulle bage og valget faldt på banankage. Så i dag havde jeg taget den lækker, saftige og lidt tunge banankage med. På toppen var der hjemmelavet nutella, kogt op med lidt ekstra fløde og så pisket op da den var kølet af. Pynten blev grofthakket hasselnødder, mørk chokolade samt lidt frysetørret hindbær. Jeg tror de kunne lide den, for bradepanden var helt tom, da jeg fik fri igen.

Banankage med hjemmelavet nutella

Ingredienser til kagen
6 æg
350 gram rørsukker
250 gram hvedemel
2 tsk bagepulver
1 vanillestang ( eller 2-3 tsk vanilliesukker)
3 store modne bananer
200 gram smeltet smør

Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 175 grader, alm ovn.
Pisk æg og sukker sammen, anvender du en vanillestang flækker du den og tilsætter vanilliekornene. Tilsæt den smeltet smør til æggemassen. Mos bananerne. Vend mel og bagepulver sammen (og evt vanilliesukker). Vend bananmosen i æggemassen og herefter mel blandingen i. Dej hældes ud i en lille bradepande som er beklædt med bagepapir. Bages ca.35-40 minutter. Tjek evt med nål om den er færdigbagt. Kagen kan spises uden noget på toppen eller evt med smeltet mørk chokolade. Vil man gerne gøre den ekstra lækker, så smager det lækkert med hjemmelavet nutella så her er opskriften på det.

Hjemmelavet nutella

Ingredienser 
250 gram hasselnødder
200 gram mørk chokolade
3 dl fløde
75 gram smør
Lidt salt

Fremgangsmåde
Rist hasselnødderne af på en pande - pas på den ikke bliver sorte. Tag skallerne af nødderne ved at putte dem i et viskestykke og massere dem. Hak nødderne til mel. Hak chokoladen. Varm fløden op til kogepunktet og hæl det over chokoladen. Rør til chokoladen er smeltet. Tilsæt smør til chokoladen og rør igen. Tilsæt nødderne og salt - hvis man gerne vil ha den lidt sød kan der tilsættes flormelis efter smag. Hældes på glas og opbevares på køl.Til kagen anvendte jeg 2/3 af nutellaen og tilsatte 2-3 dl ekstra fløde. Nutella og fløden varmes op og røres til den er ens artet - køles af i køleskabet. Er den stadig lidt flydende kan den piskes lidt op men pas på ikke at piske den for meget.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar