Jeg elsker når der går farmor hygge i køkkenet. Jeg holder af at bage, sylte, lave saft og mad. Jeg er ikke fanatisk, omkring at alt maden skal være fra bunden af eller af specielle mærker, men elsker at kræse om den ved særlige lejligheder. Bager gerne brød og kager. Det kan være alt fra alm. bradepandekager til større fondant pyntet kager til livets højtider. Jeg elsker også også at være kreativ og prøver gerne nye input og ideer af.
onsdag den 26. februar 2014
Foråret titter frem
Dagene bliver lyser og lyser og snart kommer vi ind i foråret. Så når jeg ikke har haft tid til at bage lidt i dag, så mindes jeg istedet for en dejlig sommer dag, hvor drengene havde legekammrater med hjemme. Når der er legekammrater med hjemme bliver de ofte forkælet med boller og andre lækkerier. Jeg bager ofte boller fra Amo s bagebog nr 1, de er super nemme, lækre og kan varieres efter lyst.
Boller
Ingredienser
2,5 dl mælk
50 gram gær
1 spsk sukker
1 tsk fint salt
1 æg
500 gram hvedemel
75 gram smeltet margarine
Fremgangsmåde
Lun mælken og rør gær ud heri. Rør sukker, salt og æg heri. Rør smeltet margarine og mel i. Rør dejen til den er smidig. Lad dejen hvile kortvarigt i skålen. Del delen i 16-20 stykker alt efter hvilken str boller man kan lide. Tænd ovnen på 220 grader alm. ovn eller 200 grader varmluft. Mens ovnen varmer op, hæver bollerne under fugtigt klæde. Når ovnen er varm, pensles bollerne med æg eller mælk og sættes herefter i midten af ovnen og bages i ca. 10 minutter.
Jeg elsker også at bruge denne dej til at lave kanelsnegle af. De bliver super lækre.
Etiketter:
Boller
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar