onsdag den 12. februar 2014

Lakrids- og hindbærkyskager

Jeg elsker kager med lakrids og derfor ynder jeg at bage disse lakridskyskager. Når jeg nu er ved at bage kyskager, laver jeg ofte dobbelt portion og tilsætter frysetørret hindbær til den ene halvdel og lakridspulver til den anden halvdel. Disse kys er så lette at der altid er plads til en mere og især hvis de bliver lavet i mini version.





Lakridskys 

Ingredienser
Et bæger pastruserede æggehvide
150 gram sukker
1/2 tsk hvidvinseddike
3 tsk lakridspulver

Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 100 grader, alm ovn eller 80 grader, varmluft.
Pisk æggehviderne stive og tilsæt sukkeret lidt af gangen. Pisk til sukkeret er opløst - eller tæt på opløst. Tilsæt hvidvidseddiken, så marengsmassen bliver sej. Tilsæt nu lakridspulveret. Marengsmassen kommes nu i sprøjtepose med stjernetyl og sprøjtes på bagepladen, i den str man kan lide. Marengsen tørres nu i ovnen i 30- 45 minutter alt efter str.

Hvis man gerne vil lave med frysetørret hindbær, så skal der ca. tilsættes 2-3 spsk frysetørret hindbær til marengsmassen istedet for lakridspulver. Eller del marengsmassen og tilsæt lakridspulver til den ene halvdel og frysetørret hindbær til den anden halvdel.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar