tirsdag den 18. februar 2014

Fedtfattig gulerod/ æble muffins




Havde lyst til at eksperimenter med en fedtfattig kage så fremtryllede denne muffin. De revet gulerødder og æbler giver både fugt men også sødme. Krydringen kan varieres alt efter hvad man kan lide. Jeg syntes af både kanel og ingefær passer super godt til både gulerod men også til æble men man kan jo nøjes med at anvende kanel hvis man ikke er til ingefær. Jeg bagte mine muffins i papirsforme og det var ikke et super valg, da der ikke er noget fedtstof i kagen så sætter den sig rigtig godt fast i papiret og det er lidt øv - så anvend evt silikoneforme og måske smør dem inden dejen kommer i.

Fedtfattig gulerod/ æble muffins (ca 35 stk)

Ingredienser
170 gram rørsukker
3 æg
1 dl skyr 
250 gram hvedemel
2 tsk bagepulver
1 tsk natron
1 tsk vanillesukker
1 1\2 tsk kanel
1/2 tsk stødt ingefær
400 gram revet gulerod og æble ( mest gulerod)
1-2 håndfulde grofthakket nødder efter eget valg

Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 165 grader, varmluft.
Pisk sukker og æg godt sammen. Vend skyr heri. Bland de tørre ting sammen i en skål og rør dem sammen med æggemassen. Rør tilsidst de revet gulerødder og æbler i. Dejen hældes i smurte muffinsforme og bages ca. 15 minutter.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar