mandag den 16. juni 2014

Kærlighed på brød

Så skulle der lige lidt lækkert til aftenkaffen, så bagte nogle lækre sigtebrød, som danner underlagt til den hjemmelavet lemoncurd og jordbærmarmelade jeg lavede den anden dag.


Lemoncurden lavede jeg til fyld i en kage den anden dag (opskrift på kagen kommer imorgen) og så lavede jeg selvfølgelig rigeligt, så jeg havde lidt til mig selv. Lemoncurd er en citronsmør, som er lækker cremet og lige til at smøre på et stykke brød.

Lemoncurd

Ingredienser
2 økologiske citroner - skallen samt saften
450 gram sukker (kan muligvis reduceres lidt)
2 hele æg
2 æggeblommer
250 gram smør

Fremgangsmåde
Kom det hele i en gryde og rør det sammen over middelvarme. Det må under ingen omstændigheder koge, da det så skiller. Rør hele tiden i det til det tykner op og bliver lækker cremet. Kom det på skoldet glas (si det evt) og opbevar det i køleskabet. Kan holde sig i en uges tid.


Jordbærmarmelade

Ingredienser
750 gram jordbær
300 - 400 gram sukker
1-2 vanillestænger
2 tsk rød melatin

Fremgangsmåde
Rens jordbærrene, skær store jordbær over. Kom jordbærrene i gryden sammen med sukker, vanillekorn og den tomme stænger.


Lad det stå på køkkenbordet et par timer eller i køleskabet natten over, til sukkeret er smeltet og saften trukket ud af bærrene.


Kog marmeladen forsigtigt op i 5-10 minutter. Bland melatin med lidt sukker og rør det i marmeladen under omrøring. Koge op i et par minutter. Skum evt og kom herefter marmeladen på skoldet og atamon skyllet glas.


Sigtebrød (2 stk)

Ingredienser
3 dl vand
4 dl mælk
50 gram gær
50 gram smeltet smør
1 tsk sukker
2 tsk salt
700 gram sigtemel
300 gram hvedemel

Fremgangsmåde
Bland vand og mælk sammen og rør gær herud i. Kom smør, salt og sukker i. Kom mel i og ælt godt igennem. Hæv under viskestykke i 1 time, form herefter dejen i 2 brød og lav den efterhæver i 30 minutter. Snit brødet og pensel med vand eller mælk. Bages i forvarmet ovn ved 200 grader i 30-40 minutter.


Ja så er der jo ikke andet nu end at slappe af med lidt kærlighed på brød og ikke mindst et stort glas hyldeblomstsaftevand, så kan man da lige lidt igen.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar