Jeg elsker når der går farmor hygge i køkkenet. Jeg holder af at bage, sylte, lave saft og mad. Jeg er ikke fanatisk, omkring at alt maden skal være fra bunden af eller af specielle mærker, men elsker at kræse om den ved særlige lejligheder. Bager gerne brød og kager. Det kan være alt fra alm. bradepandekager til større fondant pyntet kager til livets højtider. Jeg elsker også også at være kreativ og prøver gerne nye input og ideer af.
lørdag den 7. juni 2014
Grove bananboller
Som det så ofte sker, var bananerne i frugtskålen blevet overmodne og krævede øjeblikkelig at blive brugt. I stedet for banankage, faldt valget på de noget sundere grove bananboller. Jeg havde ikke lige en opskrift herpå og så må man jo prøve sig lidt frem og bruge det jeg nu havde. Så har du ikke lige det der skal i en opskrift, så lad det ikke forhindre dig i at kaste dig ud i at bage, put noget andet i dejen istedet.
Grove bananboller (16 stk)
Ingredienser
3 dl cremefraice 18% (det var lige det jeg havde)
1 1/2 dl mælk
50 gram gær
4 modne bananer
200 gram fuldkornshvedemel
150 gram hvedemel
150 gram havregryn
50 cornflakes, let knuste
1/2 tsk salt
100 gram tørret tranebær
Fremgangsmåde
Kom cremefraice og mælk i en skål og rør gæren ud heri. Mos/blend bananerne og kom i gærblandingen. Bland fuldkornshvedemel, hvedemel, salt, havregryn, cornflakes og tørret tranebær sammen og i gærblandingen og rør det godt sammen. Dejen er ret klistret men fuldkornshvedemelen suger en del under hævningen. Dejen skal hæve tildækket i 40 minutter. Form bollerne med en ske. Jeg gør min hånd og ske våde med vand, når bollerne skal formes, så klister dejen ikke så meget. Efterhæve i 20 minutter og pensels med vand. Bages i forvarmet ovn ved 220 grader, alm ovn i 20 minutter.
Etiketter:
Grove bananboller
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar