Retur til Jylland efter en lang og inspirerede dag i København, med besøg hos Marianne Valentines konditori, Sweet Valentine. Hos Marianne dele jeg smagsprøver ud på min barokkage, som jeg bagte i Kagekampens ugefinale. Rigtig mange var henne og smage, få en opskrift og et visitkort, rigtig hyggeligt.
Til dem som har lyst til at afprøve opskriften, kommer opskriften selvfølgelig også her. Bryder man sig ikke om den knasende fornemmelse som de tørret figner giver, udskifter man dem bare efter lyst til andet tørret frugt, Feks tørret tranebær, kirsebær eller bare mere af det andet tørret frugt. Det er en velsmagende kage som er lidt tung og konfektagtig uden at blive for meget. Kan helt klart anbefalede at prøve den af der hjemme.
Barok frugtkage
Ingredienser:
400 g smør
400 g fast honning
6 æg
400 g hvedemel
2 tsk bagepulver
100 g rosiner
100 g tørret figner
100 g dadler
100 g hasselnødder
100 g syltet appelsinskal
5 spsk sherry
Fremgangsmåde:
Frugt og nødder hakkes mellem fint og sherryen hældes over. Smør og honning
røres sammen og æggene tilsættes enkeltvis. Bland mel og bagepulver og det
sigtes i massen som vendes til den er ensartet. Frugten/ nødder røres i dejen.
Dejen hældes i bradepande og bages 15 min ved 190 grader (varmluft) Køles af.
Rom smørcreme
400 g smør
400 g fast honning
6 æg
400 g hvedemel
2 tsk bagepulver
100 g rosiner
100 g tørret figner
100 g dadler
100 g hasselnødder
100 g syltet appelsinskal
5 spsk sherry
Fremgangsmåde:
Frugt og nødder hakkes mellem fint og sherryen hældes over. Smør og honning
røres sammen og æggene tilsættes enkeltvis. Bland mel og bagepulver og det
sigtes i massen som vendes til den er ensartet. Frugten/ nødder røres i dejen.
Dejen hældes i bradepande og bages 15 min ved 190 grader (varmluft) Køles af.
Rom smørcreme
Ingredienser:
400 g blødt smør
350 g flomelis
4 past æggeblommer
2 - 3 spsk rom
Fremgangsmåde:
Alle dele piskes sammen.
Sammenlægning af kagen
Kagen lægges sammen med smørcremen i mellem lagene og kan evt smøres op med det sidste smørcreme. Kagen skæres i passende stykker på ca 5x5 cm og pyntes med fondant, marcipan, hakket nødder eller hvad man nu har lyst til.
400 g blødt smør
350 g flomelis
4 past æggeblommer
2 - 3 spsk rom
Fremgangsmåde:
Alle dele piskes sammen.
Sammenlægning af kagen
Kagen lægges sammen med smørcremen i mellem lagene og kan evt smøres op med det sidste smørcreme. Kagen skæres i passende stykker på ca 5x5 cm og pyntes med fondant, marcipan, hakket nødder eller hvad man nu har lyst til.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar