Jeg elsker når der går farmor hygge i køkkenet. Jeg holder af at bage, sylte, lave saft og mad. Jeg er ikke fanatisk, omkring at alt maden skal være fra bunden af eller af specielle mærker, men elsker at kræse om den ved særlige lejligheder. Bager gerne brød og kager. Det kan være alt fra alm. bradepandekager til større fondant pyntet kager til livets højtider. Jeg elsker også også at være kreativ og prøver gerne nye input og ideer af.
mandag den 10. marts 2014
Bread pudding - endnu en reste kage...
Skulle du, af uvisse årsager, have rester af kage tilbage, er det altid godt at kunne forny resterne til en ny lækker kage. Så da jeg nu havde rester af barokkagen i fryseren så måtte jeg finde på noget. Barokkagen er smækfuld af tørret frugt og nødder som engelsk frugtkage og så var det jo oplagt at lave en bread pudding.
Ingredienser
Kage rester
Kanelsukker
Kogt creme
Ingredienser
5 dl mælk
4 spsk sukker
2 æg
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 180 grader, alm ovn. Smør fadet og fordel kageresterne heri med kanelsukker imellem lagene. Varm mælken op til koge punktet. Pisk æg og sukker sammen. Tilsæt æggene til mælken under konstant omrøring. Varm massen forsigtigt op under omrøring til den tykner. Hæld cremen over kageresterne og lad den trække lidt. Bag kagen i 20-30 minutter. Spises gerne lun.
Etiketter:
bread pudding,
Restekage
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar