lørdag den 24. maj 2014

Hjemmelavet koldskål og kammerjunkerSommeren er over os og det betyder rå mængder af koldskål med kammerjunker. Jeg har derfor lavet mit foreslag til sommerens koldskål og der til hjemmebagte kammerjunker. I supermarked kan man købe store poser fyldt med kammerjunker men forsøg lige disse hjemmelavet, de er super lækre og så kan ungerne være med til at lave dem - lidt lige som julens pebernødder.Kammerjunker med citron og vanille (ca. 130 stk)

Ingredienser 
250 gram hvedemel
100 gram sukker
Korn fra 1 vanillestang
2 tsk bagepulver
Revet skal fra 1-2 øko citron
100 gram smør
2 æg

Fremgangsmåde
Bland alt det tørre sammen. Smuldre smørret i melblandingen, til det ligner revet ost. Sammen dejen med ægget. Når dejen er ensartet, del den i 4 lige dele og rul hver del til en pølse ( tyk finger str) hver pølse skæres i små skiver og trilles herefter til kugler. Kuglerne kommes på bagepladen og trykkes her lidt flade. Bages ved 150 grader, varmluft ovn i ca. 20 minutter.Koldskål med vanille og appelsin

Ingredienser
4 pastæggeblommer
5 spsk sukker
Korn fra 1 vanillestang
1 liter kærnemælk
1 liter tykmælk
1 øko appelsin

Fremgangsmåde 
Pisk æggeblommer, sukker og vanillekorn sammen til en cremet masse. Riv skallen af appelsinen og tilsæt det til æggemassen. Pres appelsinensaften i, sammen med kærnemælk og tykmælk og rør rundt. Serveres kold med kammerjunker og evt lidt frisk frugt. Ingen kommentarer:

Send en kommentar