Har meldt mig til en hyggelig bagedyst på facebook, hvor den første udfordring lød på pandekager og så havde vi fra om morgen til midnat, at finde på og kreere i. Jeg kom dog relativ hurtigt på hvordan mine pandekager skulle være og hvilke tilbehør der skulle være. Da dommerne jo ikke kan smagt måtte den jo ha fuld skue på det kreative og udseende.
På den første dag i efteråret måtte det være efterårspandekager der skulle bages. Det blev til disse små buttede pandekager med revet rødbede og havregryn. En lidt anderledes pandekage med den lidt jordagtig smag pga rødbeden, men på den helt rigtige måde. For at give lidt sødme havde jeg kogt en æblekompot med vanille i, som stadig har lidt struktur. Jeg havde desuden kogt en hyldebærsirup som suppede æblekompotten perfekt. Kom knas til anretningen, havde jeg hentet friske hasselnødder og kommet på, som sammen med lidt frisk æble var prikket over i. Det blev en super lækker efterårdessert, hvor efteråret både er i smagen men også farverne.
Rødbedepandekager med havregryn (13 stk)
Ingredienser
1 æg
2 dl mælk
25 gram smeltet smør
Vanillekorn fra 1 stang vanille
1 spsk sukker
1 tsk bagepulver
1 knips salt
150 gram hvedemel
25 gram havregryn
50 gram revet rå rødbede
- smør til stegning
Fremgangsmåde
Det hele undtagen rødbeden piskes sammen. Tilsæt nu rødbeden og rør rundt.
Varm panden op og kom smør på. Steg nu pandekagerne over jævnvarme. Vendes undervejs :)
Æblekompot
Ingredienser
2 æbler
1/2 dl vand
Den tomme vanillestang fra pandekagerne
1-2 spsk sukker efter smag og æblesort
Fremgangsmåde
Skræl æblerne og skær i mellemstore tern. Kommes i gryden sammen med vand og den tomme vanillestang. Koges ved svag varme til den er kogt lidt ud. Tilsæt nu sukkeret og smag til.
Hyldebærsirup
Ingredienser
2 dl Hyldebærsaft (hjemmelavet eller købt)
1 dl sukker
Fremgangsmåde
Kom saft og sukker i en lille gryde og kog det sammen til sukkeret er smeltet og siruppen er tyknet lidt.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar