Målet er lavet af royal iceing (flormelis og past. æggehvide) lavet i 3 del, som efter det var tørret helt op, blev sat sammen med lidt royal iceing og hold på plads til det var tørret op.
Her kan man godt se at siderne er limet fast med royal iceing men det bliver ikke tydeligt at se og målet var ret stabilt, så fik ikke brug for det ekstra jeg havde lavet, for en sikkerhed skyld.
Ingredienser
4 æg
600 gram sukker
5 dl mælk
300 gram smør
500 gram hvedemel
100 gram kakao
1/2 tsk salt
2 tsk bagepulver
2 tsk natron
Fremgangsmåde
Smelt smør sammen med mælken. Pisk æg og sukker godt sammen og tilsæt mælkeblandingen. Bland mel, kakao, bagepulver, natron og salt sammen og sigt den i det våde og vend til dejen er ensartet. Kom dejen i en bagepapirbeklædt bradepande og bag i alm forvarmet ovn, 170 grader i ca. 40-45 minutter.
Tobias elsker sin computer og derfor skulle den med og de runde sølvfarvet skulle forstille Cd'er som altid ligger og fylder herhjemme. Nina elsker fodbold og derfor skulle hun da ha både mål og fodbold.
Opskriften stammer fra Claus Meyers bagebog, som helt klart kan anbefales at købe. Jeg puttede dog lidt fuldkornshvedemel i halvdelen og den dej var lidt mere klisteret og krævet lidt mere hvedemel at blive pudret med efter dejen var del. Jeg lavet 4 dobbelt portion men her kommer opskriften på ca 16 boller og jeg har medtaget den sidste hævning, som jeg selv glemte at gøre.
Burgerboller (16 stk)
Ingredienser
5 dl håndvarmt vand
25 gram gær
900 gram hvedemel
75 gram sukker
1 spsk salt
75 gram blødt smør
Sesamfrø
Fremgangsmåde
Rør gær ud i vandet, tilsæt de tørre ingredienser og alt det sammen. Tilsæt smørret og ælt nu i ca 8 minutter i dejen er lækker og smidig. Dejen skal nu hæve tildækket 1 timet. Slå dejen ned og del den i 16 stykker. Form nu til boller og dyppes i sesamfrø inden de kommes på bagepladen (8 boller pr plade). Bollerne efterhæver nu i 30 minutter. Nu skal bollerne trykkes flade til passende størrelse. Bollerne skal nu efterhæve igen i ca. 1 time. Bollerne bages i forvarmet ovn, ved 220 grader, alm. ovn (200 grader, varmluft) i 14 minutter.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar