Jeg havde brug for en chokoladekage, der smagte godt igennem af både chokolade og af appelsinen, som ikke blev tør og så skulle den også kunne bruges til cupcakes. Jeg ledte rundt på nettet og fandt en god opskrift på Feminas hjemmeside, jeg ændret lidt rundt i den og endte så med en brugbar opskrift. Jeg skulle bruge den til konfimationskage og blev derfor enig med mig selv om, at afprøve den inden den rigtige konfimationskage skulle bages.
Det blev nogle rigtig fine cupcakes, som hævet godt op. Bunden blev lækker fugtig af banan uden at smagen af banan blev voldsom overvældende. Den minder lidt om en brownies uden at være det. Appelsinsmagen var tydelig og gav en frisk afrunding på chokoladesmagen. Alt dejen kan sagens kommes i springformen og bages til en kage eller bruges til en masse cupcakes alt efter lyst.
Chokoladekage med banan og appelsin ( 1 springform 26 cm og 6 cupcakes)
Ingredienser
3 æg
200 gram farin
100 gram smør
100 gram mørk chokolade med orangesmag
3 modne bananer
100 gram hvedemel
50 gram kakao
2 tsk bagepulver
Revet skal fra 1 øko appelsin
Fremgangsmåde
Pisk æg, farin og revet appelsinskal grundigt sammen. Smelt chokolade og smør sammen over lav varme evt. vandbad og kom den i æggeblandingen. Mos / blend bananerne og kom det i dejen. Bland mel, kakao og bagepulver og sigt det i dejen. Vend rundt til dejen er uden melklumper. Kom dejen i 6 muffinsforme og resten i en smurt springform. Cupcakes bages i forvarmet ovn ved 170grader, alm ovn, i 20 minutter og springformen skal ha 40 minutter ialt.
Chokoladesmørcreme
Ingredienser
9 dl flormelis
2,5 dl kakao
2 tsk vanillesukker
180 gram blødt smør
1 dl mælk
Fremgangsmåde
Det hele piskes grundigt sammen til en luftig creme. Tilsæt evt mere mælk for den rette konsistens. Så kan den sprøjtes på kagerne.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar