tirsdag den 18. marts 2014

Kage til svigermors fødselsdag

Min svigermor havde fødselsdag, den anden dag og så må der kage til. I kagen skulle der blandt andet lækker cremet karamel, derfor måtte der jo koges en dåse med kondenseret mælk. Det er ikke noget nyt af man kan koge en dåse kondenseret mælk, men til dem som ikke kender til det så kommer der lige en beskrivelse.Dulce de leche

1 dåse kondenseret mælk, kommes i en gryde med vand og koges i 4 timer - husk at dåsen skal være under vand hele tiden, så kom evt mere vand i gryden undervejs. Dåsen skal ikke åbnes inden den kommes i gryden. Når dåsen har kogt i de 4 timer skal den afkøles og så kan dåsen åbnes og den lækreste karamel kommer frem.

Dulce de leche kan bruges ren på brød eller som fyld i kage o.lign. Selve kagen bestod af sukkerbrødskage, opskriften er den samme som jeg tidl har blogget, dog uden æble og marcipan. Fyldet i kagen var dulce de leche med knust tørret banan og så en æblekompot. Bundene fik lidt sherry over sig inden sammenlægning og så blev hele kagen smurt op med en marscaponecreme.

Æblekompot
Jeg lavede en æblekompot af æbletern af 4 æbler, vanillekorn og stangen, lidt vand og så smagt til med revet citronskal og sukker. Æbletern koges sammen med vand, vanillekorn og stangen koges også med. Æblerne skal ikke koges helt ud, der må gerne være lidt struktur i kompotten. Mascaponecreme 

Ingredienser
1 bæger mascapone
5 dl piskefløde
Vanillestang eller vanillesukker
Flormelis 3-4 spsk 

Fremgangsmåde
Mascapone, fløde, vanillesukker (korn skrabet ud af vanillestangen) og flomelis piskes sammen til en cremet konsistens. Cremen smages til med mere flomelis. 
Pynten blev lidt påske inspireret med købte chokoladeæg. Kagen bliver bedst når den laves kagen før den skal spises men vent så med pynten. Det er en lidt tung kage og vil man gerne ha en letter kage kan der evt komme lidt frisk frugt i kagen Feks mango, banan, jordbær, hindbær eller blåbær. Alt efter smag og behag.Ingen kommentarer:

Send en kommentar