onsdag den 26. marts 2014

Eftermiddags hygge


Efterfølgeren... på hvad jeg anvendte den sidste dej til, som jeg lavede i forbindelse med horn med remoncefyld. Den anden dej kom også brøderne Prices kogebog og var en mørdej til kærnemælkshorn men nu havde jeg jo lavet horn og ville prøve noget andet... Men først lige opskriften på dejen.

Mørdej på kærnemælk

Ingredienser
500 gram hvedemel
500 gram smør
50 gram sukker
2 dl kærnemælk

Fremgangsmåde
Bland mel, sukker og smør og smuldre det sammen. Saml dej med kærnemælken og kom den på køl natten over - eller nogle timer. Så er den klar til anvendelse som kærnemælkshorn eller...

Jeg havde lige lyst til tærte, så rullede dejen ud på et meldrysset bord og kom den i min tærteform. Der er en del dej så lavede også et dej låg til tærten. Jeg havde lavet dobbelt portion af remoncefyld dagen før så det kom på tærtebunden sammen med æblebåde.


Så rullede jeg mørdejs låget over og lavede lidt lufthuller i låget, så dampen kan komme ud under
bagning. Lidt dej pynt på topper og så blev der penslet med sammenpisket æg og drysset med perlesukker og hakket mandler. Klar til bagning ved 200 grader, alm ovn i 20-25 minutter.


Men der var stadig lidt dej i overskud og det skal jo ikke gå til spilde, så inden æbletærten kom i ovnen, rullede jeg den sidste dej ud og kom den i en lille tærteform. Hvad skulle jeg nu komme heri ? I skabet fandt jeg færdigt pistaciemasse men manglede noget frugt... bom bom bom ?? I spisekammer havde jeg et glas med syltet stikkelsbær, som min kusine havde givet mig. Det passet perfekt, så drænet dem og kom dem på tærtebunden. 


Fordelte pistaciemassen henover og så et drys med hakket pistacienødder. 


Så kom begge tærter ind i den forvarmet ovn, 200 grader ved alm ovn, bages i 20-25 minutter. Så er der lidt til eftermiddagshyggen, kan klart anbefalede begge tærter. De blev serveret med cremefraice som jo altid er godt til lidt søde tærter men flødeskum eller is ville også være et hit.Ingen kommentarer:

Send en kommentar