Jeg elsker når der går farmor hygge i køkkenet. Jeg holder af at bage, sylte, lave saft og mad. Jeg er ikke fanatisk, omkring at alt maden skal være fra bunden af eller af specielle mærker, men elsker at kræse om den ved særlige lejligheder. Bager gerne brød og kager. Det kan være alt fra alm. bradepandekager til større fondant pyntet kager til livets højtider. Jeg elsker også også at være kreativ og prøver gerne nye input og ideer af.
mandag den 7. april 2014
Havregrynskager med lakrids og tørret tranebær
Skulle på besøg og så bagt de her, ret lækre småkager, til at tage med. Jeg har tidligere blogget om basic opskriften på havregrynskagerne, men her er en udvidet variant, som varmt kan anbefales. De smager skønt af lakrids som lige bliver brudt af de tørret tranebær, som smager lidt sødt/syrligt. De blev lidt anderledes end de plejer, tykkere og med lidt bid i. Nogle af dem blev mere sprøde end andre, alt efter hvor lang tid de fik i ovnen. Kort bagetid = bløde/seje småkager. Længere bagetid = sprøde/hårde småkage. Så bag de efter din smag, eller gør som mig bag lidt blandet ( måske også lidt fordi en enkelt plade blev glemt lidt i ovnen :) ups )
Havregrynskager med lakrids og tørret tranebær (45-50 stk)
Ingredienser
150 gram smeltet smør
250 gram havregryn
2 æg
300 gram sukker
2 spsk hvedemel
1/2 tsk bagepulver
2-3 spsk lakridspulver
2 store håndfulde tørret tranebær
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 200 grader, varmluft. Hæld den smeltet smør over havregrynene. Pisk æg og sukker godt sammen. Bland æggemassen med havregrynmassen. Bland mel, bagepulver og lakridspulver sammen og bland det i. Tilsæt til sidst tranebær og rør så det fordeles jævnt. Fordel dejen i små klatter på bagepladen - 9 stk pr. plade. Bages ca. 10 minutter.
Da jeg lige var kort forbi min mor, pakkede jeg lige en lille smagsprøver til hende også. Det er jo altid dejligt at kunne give en lille sød gave.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar