torsdag den 10. april 2014

Fødselsdagskage...

Manden blev et år ældre og havde i den forbindelse spurt, om jeg ikke kunne bage noget, han kunne tage med på arbejde. Da han arbejder som tømre, skulle det være noget de nemt kunne tage med rundt og spise i en pause. Så kom frem til at bage nogle citron/birkes cupcakes med mascaponecreme på toppen, brownies med valnødder og ekstra chokoladestykker samt cookies med mørk chokolade/ paranødder/mandler og tørret tranebær. Så der blev bagt og pakket, men så ville skæbne at han selvfølgelig blev syg, så måtte jeg jo selv afsted og aflevere det.


Opskriften på brownies var noget af det første jeg blogge, så kan undlader jeg at skrive igen. Den blev blot afkølet og skåret i passene stykker og pakket i husholdningsfilm.

Cupcakes med citron og birkes, bager jeg relativt ofte, da de smager dejligt syrligt med lidt knas fra birkes. Grundopskriften på cupcakes er fra Amo s opskrift bog. Opskriften kan varieres som man har lyst til. Pas på ikke at piske for meget i dejen når melet er blevet tilsat, så bliver de gummiagtige pga gluten i melet.




Cupcakes med citron og birkes ( 12 stk, store)

Ingredienser
3 æg
300 gram sukker
250 gram mel
3 tsk bagepulver
1 tsk vanillesukker
2 spsk blå birkes
Revet skal og saften, fra en økologisk citron
50 gram smør
1 dl mælk

Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 200 grader, alm ovn.
Pisk æg og sukker sammen til en cremet masse. Bland mel, bagepulver, vanillesukker og birkes og rør det i æggemassen. Smelt smør, tilsæt mælken, revet citronskal og citronsaft kom det i dejen og rør til dejen er uden klumper. Kom dejen i muffinsforme, men pas ikke komme for meget i, ca. 3/4 fuld. Bages i ca. 20 minutter.

Mascapone topping

Ingredienser
1 bæger mascapone
3-4 spsk flormelis
Vanillekorn fra en vanillestang eller vanillesukker
2-3 dl piskefløde

Fremgangsmåde
Kom det hele i en skål og pisk med piskeris til cremet men fast i konsistensen. Skal den være sødere tilsætter man bare mere flomelis og er den blevet for fast tilsættes mere fløde. Skal den smage mere frisk kan der jo tilsættes citronsaft og skal. Jeg kom cremen i en sprøjtepose med tyl og sprøjtede det på de kolde kager. Pyntede af med revet citronskal og små sølvkugler.


Det sidste de skulle havde var cookies og de er jo super nemme og bage, så her kan alle være med. Jeg bagte dobbelt portion, for de skulle også havde nogle herhjemme, og de forsvinder utroligt hurtigt     fra kagedåsen. Det som er så dejligt ved at bage cookies er, at her kommer man det i man har i sine skabe og skuffer. Jeg ville ha haft hasselnødder i, men var løbet tør, så i stedet blev det lidt paranødder og mandler. Det blev slet ikke så dårligt og de tørret tranebær gav dem lige det ekstra.



Cookies med mørkchokolade, nødder og tørret tranebær (ca. 30 stk, mellem str)

Ingredienser
150 gram blød smør
220 gram sukker (enten alm eller en blanding af alm sukker og brunfarin) 
1 æg
200 gram hvedemel
1 tsk vanillesukker
1/2 tsk natron
125 gram mørk chokolade (grovhakket eller knapper)
100 gram nødder (hasselnødder, paranødder, mandler - en eller flere slags)
50 gram tørret tranebær

Fremgangsmåde 
Tænd ovnen på 175 grader, varmluft.
Pisk smør og sukker sammen - tilsæt ægget og pisk til den er ensartet. Bland mel, vanillesukker, natron og rør det i smør blandingen. Rør til sidst chokolade, nødder og tranebær i dejen. Kom dejen på bagepladen med en spsk - jeg trillede dejklumperne lidt og gav hver kugle et lille tryk. Der kom 9 kugler pr plade, da de flyder lidt ud, under bagningen. Bages i ca 15-20 minutter alt efter str. 


Efter cookies var afkølet blev de pakket i cellofanposer, 2 stk i hver pose. Så var der ellers kage til alle. Jeg tænkte at med al den kage ville det være godt med kaffe,  men det er jo ikke lige så nemt at give med, så havde købt en kold kaffedrik til dem - det smager da lidt der henad :) 



Ingen kommentarer:

Send en kommentar