Cupcakes med citron og birkes, bager jeg relativt ofte, da de smager dejligt syrligt med lidt knas fra birkes. Grundopskriften på cupcakes er fra Amo s opskrift bog. Opskriften kan varieres som man har lyst til. Pas på ikke at piske for meget i dejen når melet er blevet tilsat, så bliver de gummiagtige pga gluten i melet.
Cupcakes med citron og birkes ( 12 stk, store)
Ingredienser
3 æg
300 gram sukker
250 gram mel
3 tsk bagepulver
1 tsk vanillesukker
2 spsk blå birkes
Revet skal og saften, fra en økologisk citron
50 gram smør
1 dl mælk
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 200 grader, alm ovn.
Pisk æg og sukker sammen til en cremet masse. Bland mel, bagepulver, vanillesukker og birkes og rør det i æggemassen. Smelt smør, tilsæt mælken, revet citronskal og citronsaft kom det i dejen og rør til dejen er uden klumper. Kom dejen i muffinsforme, men pas ikke komme for meget i, ca. 3/4 fuld. Bages i ca. 20 minutter.
Mascapone topping
Ingredienser
1 bæger mascapone
3-4 spsk flormelis
Vanillekorn fra en vanillestang eller vanillesukker
2-3 dl piskefløde
Fremgangsmåde
Kom det hele i en skål og pisk med piskeris til cremet men fast i konsistensen. Skal den være sødere tilsætter man bare mere flomelis og er den blevet for fast tilsættes mere fløde. Skal den smage mere frisk kan der jo tilsættes citronsaft og skal. Jeg kom cremen i en sprøjtepose med tyl og sprøjtede det på de kolde kager. Pyntede af med revet citronskal og små sølvkugler.
Cookies med mørkchokolade, nødder og tørret tranebær (ca. 30 stk, mellem str)
Ingredienser
150 gram blød smør
220 gram sukker (enten alm eller en blanding af alm sukker og brunfarin)
1 æg
200 gram hvedemel
1 tsk vanillesukker
1/2 tsk natron
125 gram mørk chokolade (grovhakket eller knapper)
100 gram nødder (hasselnødder, paranødder, mandler - en eller flere slags)
50 gram tørret tranebær
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 175 grader, varmluft.
Pisk smør og sukker sammen - tilsæt ægget og pisk til den er ensartet. Bland mel, vanillesukker, natron og rør det i smør blandingen. Rør til sidst chokolade, nødder og tranebær i dejen. Kom dejen på bagepladen med en spsk - jeg trillede dejklumperne lidt og gav hver kugle et lille tryk. Der kom 9 kugler pr plade, da de flyder lidt ud, under bagningen. Bages i ca 15-20 minutter alt efter str.
Efter cookies var afkølet blev de pakket i cellofanposer, 2 stk i hver pose. Så var der ellers kage til alle. Jeg tænkte at med al den kage ville det være godt med kaffe, men det er jo ikke lige så nemt at give med, så havde købt en kold kaffedrik til dem - det smager da lidt der henad :)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar