tirsdag den 11. november 2014

Går bananas


Når genboen kommer med lidt bananer, som skal bruges hurtigt, så må der jo tænkes kreativt, især hvis det ikke skal ende med almindelig banankage. Så derfor blev det til bananbrød med chokolade og nødder. Det er dog stadig mere en kage end et brød, men knap så sødt og så er der næsten ingen fedtstof i.
Derudover lavede jeg bananmarmelade. Det lyder godt nok lidt specielt, men smager faktisk rigtigt lækkert af koncentreret banan. Det vil super at komme marmeladen i en lagkage, roulade eller lign. Så skriger bananerne i skålen på at blive brugt, er det bare at komme igang.


Bananmarmelade (1 mellemstort glas)

Ingredienser
5 modne bananer
Saft fra 1 citron
250 gram sukker - gerne rørsukker
2,5 dl vand
1 tsk kanel - kan undlades
Vanillekorn fra en stang vanille

Fremgangsmåde
Skær bananerne i små tern. Kom det hele i en lille gryde og kog det ved svag varme i 30 minutter. Blend det med en stavblender, til en ensartet masse og kog det ind til det begynder at tykne. Kommes på rengjort og skoldet glas. Opbevares på køl.


Bananbrød (1stk)

Ingredienser
300 gram hvedemel
100 gram sukker
4 modne bananer -most sammen
2 æg
1/2 dl neutral olie
1/2 dl mælk
1 tsk bagepulver
1 tsk natron
1 tsk vanilliesukker eller vanillekorn fra 1 stang vanille
1/2 tsk salt
50 gram mørk chokolade
50-100 gram mandler og hasselnødder

Fremgangsmåde
Pisk sukker, vanillesukker og olie sammen. Tilsæt æg et af gangen. Bland mel, bagepulver, natron og salt sammen. Bland det i æggemassen sammen med den most banan og bland mælken i. Kom den hakket chokolade og nødder i.  Når dejen er ensartet kommes den i en smurt brødform. Bages ved 175 grader, alm. ovn i en time.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar