fredag den 28. november 2014

Dåbskage i retrofarver


Blev spurt af en kollega om jeg ville bage en dåbskage, til deres lille dreng. Han skulle ha lysegrøn bånd på dåbskjolen, og i det hele taget måtte kagen gerne ha et mere retro look end et blå i blå look. Jeg fandt hurtig nogle billeder på nettet til inspiration, men jeg vil helst at mine kager har deres eget design, og det fik den. Jeg havde faktisk slet ikke forestillet mig, hvordan udseendet skulle end med at blive, det kom bare hen af vejen.

Selve kagen bestod af 2 bunde spongecake med revet appelsinskal. 2 bunde luftige lagkagebunde, 2 lag med hindbærcreme med græsk yoghurt og revet lime, det sidste lag var chokoladecreme med orangesmag og chokoladeovertrukken knas. Kagen var smurt op med almindelig smørcreme tilsmagt vanille og revet citron. Overtrukket og pyntet med fondant.

Lagkagebunde (3 bunde)

Ingredienser
6 æg
200 g sukker
140 gram mel 
Vanillestang ( korn) 

Fremgangsmåde
Pisk æg, sukker og vanillekorn grundigt sammen. Vend mel forsigtigt heri.
Dejen fordeles i en springform 24-26 diameter. Bages ved 185 grader ca. 15 - 20 minutter, til den er lys brun og gennembagt. Køles af og kan herefter skæres i 2-3 bunde alt efter ønske. 


Spongecake (2-3 bunde)

Ingredienser
250 g  sukker
220 g hvedemel
55 g smør
4 æg
2 1/2 dl sødmælk
2 tsk bagepulver
1 vanillestang 
Revet appelsinskal fra 1 appelsin 

Fremgangsmåde
Pisk æg luftige i 3-4 min, tilsæt sukker, vaniliekorn, revet appelsin og pisk 4-5 min. Vend de tørre ting sammen og sigt det i æggemassen og vend det forsigtigt sammen. Smør og mælk varmes og vendes i dejen. Dejen smøres ud i med forret bradepande 30x23cm eller i en springform 24-26 diameter.  Bages i 30-45 min ved 175 grader. Køles af og skæres ud i 2-3 bunde.


Hindbærmousse med græsk yoghurt/limeskal (2 lag) 

Ingredienser
300 gram frosne hindbær
Flormelis efter smag
1 vanillestang
Revet limeskal fra 1 lime
2 dl græsk yoghurt 10%
1/2 liter piskefløde
5 blade husblas

Fremgangsmåde
Tø hindbærende op. Udblød husblassen i kold vand. Skær vanillestængerne op og skrab vanillekornende ud og mas dem sammen med lidt flormelis. Kom de tomme vanillestænger, vanillesukkeret og citronsaften op til hindbærende og kog det hele nogle minutter. Afkøl hindbærende  lidt og kom det udblødte husblas i den godt lune hindbærsylt og rør til det er opløst. Passer nu hindbærende igennem en sigte for at fjerne hindbærkernerne (kan også lade dem blive). Pisk fløden til flødeskum. Når hindbær sylten er godt afkølet kommes den græske yoghurt i og røres rundt. Vend halvdelen af flødeskummet i, her behøver du ikke være så forsigtig. Vend resten af flødeskummet i og pas på ikke at slå alt luften ud af skummet. Kom hindbærmoussen i en sprøjtepose og kom den i køleskabet, hvor den skal sætter sig inden den kommes i kagen ca 4-6 timer.

Chokoladecreme (1 lag)

Ingredienser
1/2 dl fløde
200 gram mørkchokolade (evt med orangesmag)

Fremgangsmåde 
Varm fløden op (må ikke koge). Hak chokoladen og kom den sammen med den varme fløde og rør til den er ensartet. Dæk chokoladecremen til med film, den skal ligge helt nede på cremen. Stil den i køleskabet, natten over. Piskes let op men pas på den ikke piskes for meget, så skiller den. Jeg vendt noget chokoladeovertrukken knas i cremen i.


Smørcreme 

Ingredienser
200 g blødt smør
350 g flomelis
2 past æggeblommer
1-2 spsk mælk
Revet citronskal fra 1 citron 
Vanillekorn fra 1 vanillestang

Fremgangsmåde
Alle dele piskes sammen - konsistensen kan justeres med mælk.  


Tilsidst samles kagen. Smørres op med smørcremen, overtrækkes med fondant og pyntestil sidst efter lyst. Hun blev i øvrigt rigtig glad for kagen og selv børnene i selskabet spiste løs af kagen.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar