onsdag den 12. november 2014

Nutella amok


Hvad gør man hvis nogen har købt 5 kg nutella i en stort krukke, istedet for mange små glas, til en ?? Så kommer man da over til mig og stiller udfordringen: lav noget med nutella. Hmm nutella er jo ikke så ringe og det første der faldt mig ind, var at afprøve en nutella stjerne. Måske ikke det bedste navn hi hi, men helt sikkert noget som kan anbefales, hvis man elsker nutella. Vil dog sige, at mine drenge fik rigeligt af det, så en anden gang vil en halv portion være rigeligt. Jeg brugte dobbelt portion af min ynglings bolleopskrift fra Amo bagebog, den er hurtig, nem og giver lækker blød boller/brød.

Nutella stjerne (mega stor)

Ingredienser
1000 gram hvedemel
150 gram smeltet smør
5dl mælk
50 gram gær
2 æg
2 spsk sukker
2 tsk salt

300-400 gram nutella - alt efter hvor stor en nutellagris man er :)

Fremgangsmåde
Lun mælken og opløs gæren heri. Kom sukker, salt og æg og smørret i, og rør rundt. Bland melet i og ælt det hele til en ensartet dej. Lad dejen stå og hvile et par minutter i skålen. Del nu dejen i 4 lige store dele. Rul nu den første del ud i en stor cirkel - som en pizza.


Kom så nutella på i et jævnt lag, indtil 1 cm fra kanten - jep jeg kom en del på :)


Rul nu den næste del dej ud, og kom den ovenpå den første del. Smør nu igen nutella på. Gentag med tredje del dej, nutella på og så den sidste del dej øverst. Marker nu midten med en udstikker eller glas ca. 5 cm i diameter. Skær 16 snit i dejen, hele vejen igennem alle lagene.


Tag nu to strimler dej - drej den højre til højre og den venstre til venstre, så dejstrimlerne drejes 2 gange rundt om sig selv. Gentag nu med resten af strimlerne.


 Stjernen skal nu efterhæve imens ovnen varmer op. Pensles nu mælk eller æg.


 Bages ved 220 grader, alm. ovn i ca. 20 minutter. Her er altså nok til en større forsamling.


MEN der skulle laves lidt mere med nutella, så derfor kom der da også lige en nutella browie i ovnen. Er du en rigtig chokolade spiser, som elsker kage der er konfektagtig, så skal du prøve den her. Jeg gav den lige en klat flødeskum på toppen og lidt hindbær på toppen. jeg har nemlig stædig hindbær i haven selv om vi er i november, men slås dog lidt med solsorten om, hvis det er.

Nutella brownie (lille bradepande)

Ingredienser
400 gram nutella
120 gram sukker
150 gram brun farin
225 gram hvedemel
125 gram smør
4 æg
Vanillekorn fra 1 vanillestang
1 dl grofthakket hasselnødder, mandler eller valnødder

Fremgangsmåde
Smelt smør og rør nutellaen i. Pisk de to slags sukker og vanillekorn, godt sammen med nutrellablandingen. Pisk nu et æg i af gangen. Vend tilsidst melen i til blandingen er ensartet. Kom dejen i en lille bradepande, beklædt med bagepapir. Bages ved 175 grader, alm. ovn i 40 minutter. Den skal køle helt af iden den spises og har godt af at stå i køleskabet til dagen efter.


Så klar parat gå nutella amok :) skal lige hilse og sige at der stadig var masser af nutella i krukken, så den blev pænt afleveret tilbage og så må de selv prøve at spise sig igennem resten.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar