søndag den 27. juli 2014

Nøddekage med sommerens bær


Der er dejlig mange bær i haven (og butikkerne) til at lave en rigtig sommerkage med nøddebund, creme og sommerens bær på toppen. Bunden kan laves med de nødder du nu har i skuffen, for mit vedkommen var det lidt mandler og resten blev så hasselnødder, med du kan jo lave den kun med mandler eller hasselnødder.


Til at pynte oven på frugten kom jeg lidt lavendel blomster over, de giver er rigtigt fin parfumeret smag og duft, men pas på det ikke bliver for meget.

Nøddebund (1 stk, 24 diameter)    

Ingredienser
4 æg
200 gram sukker
200 gram nødder, fint hakket/ malet

Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 175 grader, alm. ovn. Pisk æg og sukker til en tyk creme, vend nøddemelet forsigtig i. Kom dejen i en springform med bagepapir i bunden, smør evt papir og siderne med smør inden dejen kommer i. Bages ved ca. 30 minutter. Afkøl kagen.

Creme
3 1/2 dl piskefløde
4 spsk græsk yoghurt, skyr, cremefraice eller lign.
1-2 spsk flormelis
Vanillekorn fra 1 stang vanille eller 1 spsk vanillesukker
2-3 spsk hyldeblomstsaft

Fremgangsmåde
Pisk fløden til flødeskum,. Bland vanillekorn med flormelissen og rør det i flødeskummet sammen med resten af ingredienserne. Kom cremen på den afkølet kage.

Pynt

Pynt af med de bær du kan lide og har, jeg brugte jordbær, skåret i kvarte, blåbær, hindbær, solbær og ribs. Til sidst lidt citronmelisse, mynteblade og lavendelblomster. Super lækker og frisk kage, lige til at invitere gæster over til, sammen med en god kop kaffe.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar