lørdag den 12. juli 2014

Hindbærcupcakes med hindbærsmørcreme


Inden jeg gik på sommerferie krævede det kage til mine kollegaer. Jeg gik på sommerferie efter en nattevagt og derfor krævede det ikke kage til så mange, men så var det jo heldigt, at manden også mente at hans kollegaer skulle ha feriekage. Jeg var lidt knap i tid og inspiration, så valget faldt på cupcakes med hindbær og hindbærsmørcreme på toppen. Opskriften på dejen kommer fra en opskrift fra Mette Blomsterberg som jeg har lavet enkelte ændringer i.


Hindbærcupcakes (12 stk)

Ingredienser 
1 vanillestang
300 gram sukker
1 æg 
125 gram neutral olie
2 1/2 dl mælk
300 gram hvedemel
3 tsk bagepulver
1 tsk kardemomme
1/4 tsk salt
300 gram friske eller frostne hindbær

Fremgangsmåde
Skrab vanillekorne ud af stangen og kom dem sammen med sukker og æg i en skål og pisk til luftig masse. Tilsæt olie lidt af gange mens der piskes grundigt. Tilsæt mælken. Bland mel, bagepulver, kardemomme og salt sammen og vend det til æggemassen. Vend hindbærende med lidt mel, så de ikke falden til bunden i dejen. Kom dejen i papirsforme, 2/3dele fulde, og fordel hindbærende i hver form med dej. Bag kagerne i forvarmet ovn, 180 grader, alm. ovn, i ca. 15 minutter, til de er lysbrune. Køl kagerne helt af inde der kommes hindbærsmørcreme på.

Hindbærsmørcreme (til dobbelt portion af cupcakes)

Ingredienser
180 gram smør, stuetemperatur 
1 pakke flormelis
Vanillekorn fra 1 stang vanille
Hindbærekstrat eller hindbærsaft/sirup efter din smag
Revet citronskal fra 1 økologisk citron
Justere evt konsistensen med lidt mælk eller citronsaft.

Fremgangsmåde
Det hele piskes sammen til en luftig masse, som kommes i sprøjtepose med den tyl man vil anvende. Sprøjt hindbærsmørcremen på kagerne og pynt af, efter lyst og evne.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar