lørdag den 2. august 2014

Squash sæsonen er skudt igang


I år har jeg ingen squashplanter, men det har mine svigerforældre derimod og sådanne planter giver masser af squash, også til mig. Har du squash, så er det et must at bage gulerod/squashkage. Kagen er fugtig og svampet og intet slår den super lækker kombination af gulerod/squashkage med toppingen af cheesecreme frosting med et twist af citron. På billedet er det kun halvdelen af kagen der ses, da resten kom med den store på feriebesøg.

Gulerod/squashkage (lille bradepande)

Ingredienser
2 1/2 dl olie (smagsneutral)
200 gram sukker
200 gram farin
4 æg
400 gram hvedemel
1/2 tdl salt
1 spsk bagepulver
1 spsk natron
1 tsk kanel ( kan undlades)
2 1/2 dl rosiner (kan undlades)
2 dl solsikkerkerner
1 dl hakket valnødder
1 liter revet gulerødder og squash, ca halvt af hvert

Cheesecreme frosting
200 gram neutral flødeost
300 gram flormelis
Revet citronskal fra 1 økocitron
(Kan tilsættes 40 gram smør, for faster glasur)

Fremgangsmåde
Olie, sukker og farin piskes godt sammen og æg tilsættes et af gangen. De tørre ting blandes sammen og tilsættes. Kom rosiner, valnøddekerner, solsikkerkerner og det revet grønt i og rør dejen godt sammen. Kom dejen i en beklædt bradepande og bages i forvarmet ovn, 180 grader, alm ovn i 1 time. Kagen afkøles inden toppingen kommes på.

Cheesecreme frosting laves ved af røre alle ingredienserne godt sammen, kommes oven på kagen og pynt efter lyst med hakket valnødder og revet citronskal. Kagen skal opbevares på køl men holder sig god et par dage.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar