onsdag den 2. april 2014

Chokoladescones, super nemt og hurtigt


Legekammerater med hjem, kræver lidt lækkert til maven men det skal gerne gå lidt hurtigt for ellers slipper deres tålmodighed hurtigt op - eller er det min tålmodighed ?? Så valget faldt på chokoladescones. De er en blanding imellem boller og kage og skal spises nybagte, da de ellers bliver lidt træls tørre. Jeg havde ikke lige ylette som der stod i opskriften, så den blev udskiftet med vanille yoghurt.

Chokoladescones 30-35 stk

Ingredienser
500 gram hvedemel
30 gram sukker
2 tsk vanillesukker
1 1/2 tsk salt
3 tsk bagepulver
125 gram smør
3 1/2 dl vanilleyoghurt (eller ylette)
100 gram chokolade (hakket eller knapper)

Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 200 grader, alm ovn.
Bland alle de tørre ingredienser og smuldre smør heri. Saml dejen med yoghurten og kom herefter chokoladestykkerne i. Rul dejen ud i 2 cm tykkelse og stik scones ud med glas eller udstikker (5 cm i diameter) læg dem på bageplade. Scones kan pensles med mælk eller æg - det gjorde jeg dog ikke. De skal bages i 15-20 minutter, men pas på de ikke bliver tørre.



Når modtageren er børn skal scones da helt klart serveres smurt med smør og sammen med varm kakao med  skumfiduser, flødeskum og krymmel i drengefarver. Det er altid et hit herhjemme.



Det sunde indlæg blev gulerodsstave i flere farver, de er super fine og indbydende. Man kan vel altid "snyde" ungerne, til at spise lidt ekstra grønt, ved vælge nogle lidt anderledes varianter.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar