Sidste indlæg i julebagekalenderen blev en tærte med friske tranebær, æble og pekannødder, inspireret af de amerikanske opskrifter. Den er god sammen med lidt cremefraiche eller flødeskum.
Tærte med friske tranebær, æble og pekannødder
Ingredienser
Fyld
250 gram friske tranebær, grofthakket
2 store æbler i mellemstore tern
100 gram grofthakket pekannødder
100 gram sukker
Dej
200 gram sukker
150 gram hvedemel
175 smeltet smør
2 æg
1 knivspids salt
Vanillekorn fra en stang vanille
Fremgangsmåde
Bland fyldet sammen og kom det i en smurt springform 26 cm.
Bland ingredienserne sammen til dejen og rør til den er ensartet. Hæld dejen henover fyldet.
Bages ved 180 grader i ca. 45-55 minutter til den er lysebrun. Kan spises lun eller kold. Her drysset med flormelis og guldstøv. Glemte at tage et billede af hvordan den så ud indeni, inden den var spist.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar