mandag den 23. marts 2015

Børnehygge med boller og giftkage


Har holdt en længere pause fra bloggen men er nu klar til at skrive lidt igen. Bagningen har ikke været på pause og jeg har en masse billeder og opskrifter, som blot venter på at komme her på bloggen - men i dag har jeg bagt påskehare boller, chokoladeboller og giftkage og så det bliver de opskrifter som komme idag :)


Jeg syntes det er hyggeligt at lave lidt hjemmebag når ungerne har legekammerater med her hjemme og de elsker det. I dag blev det boller med og uden chokolade men ellers den gode gammel opskrift som jeg oftes bruger. Den ligger allerede på bloggen men kommer da lige igen. Jeg har bagt dobbelt portion men med kun 50 gram gær, så får de blot lov at hæve lidt længere.


Påskehare-  og chokolade boller (32 stk)

Ingredienser

500 ml mælk
150 gram smør
50 gram gær
2 tsk salt
2 spsk sukker
2 æg
1000 gram hvedemel - jeg har dog skiftet lidt af melet ud med havregryn og knækket hvedekerner
Hakket mørk chokolade

Fremgangsmåde
Smelt smør og bland det sammen med mælken. Rør gæren ud i mælke/ smørblandingen. Tilsæt salt, sukker og æg og rør det sammen. Rør mel i og ælt det godt sammen. Lad dejen hvile i 5 minutter. Del nu dejen i 2 og ælt det hakket chokolade i den ene del. Del hver dej klump i 16 stykker, altså 16 med chokolade og 16 alm. Tril bollerne runde og sæt dem på 2 bageplader. Dem som skal blive til påskehare skal gøres lidt aflange og så klippes der to øre og laves huller, som mund og øjne.


Lad dem hæve lunt og tildækket i 45 minutter. Kan evt pensles med vand, mælk eller sammenpisket æg. Bages i forvarmet ovn ved 220 grader, alm ovn (200 grader varmluft) i ca. 10 minutter.


Jeg fik også bagt gift kage som er en rigtig klassisk kage, som man kan huske fra ens egen fødselsdag,  hvor sådan noget frugtfarve var det helt vilde. Opskriften kan dobles op og bages i en alm bradepande.


Giftkage (lille bradepande)

 Ingredienser

250 gram smør
250 gram sukker
Vanillekorn fra en stang vanille
2 æg
1 banan
Grøn frugtfarve
150 ml mælk
1 spsk mandelessens
1 1/2 tsk bagepulver
250 gram hvedemel
Mørk chokolade

Fremgangsmåde

Pisk smør, sukker og vanillekorn godt sammen, tilsæt et æg af gangen og pisk godt imellem. Kom frugtfarven og mandelessens sammen med mælken og tilsæt det. Mos bananen og tilsæt den. Bland mel og bagepulver og rør det i, til dejen er ensartet. Kom dejen i en lille bradepande, som er beklædt med bagepapir.


Bages ved  200 grader, alm ovn i 30 minutter. Vend kagen ud på et fad og kom hakket chokolade på toppen mens kagen er varm, så det smelter. Der kan laves mønster i chokoladen med en gaffel.Så er der ikke andet end at ønske rigtig god fornøjelse med bagningen :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar