fredag den 6. februar 2015

Frugttræ


Så blev det mindste mandens tur til at fylde år idag. Det skulle jo fejres nede i børnehaven, i formiddag. Børnehaven står for at bage lækre fødselsdagsboller med glasur til ungerne og så kan man som forældre tage frugt med, og derfor var vi tidligt oppe imorges og lave et frugttræ, som vi kunne tage med derned. 


Frugten kan varieres efter smag men det er super at ha nogle stykker som er lidt store, for at give træet fylde og så noget mindre frugt at fylde hullerne ud med. Jeg har prøvet at tage lidt billeder af processen, undervejs.


Til at starte med kræver det en skellet og jeg har brugt en stor gulerod og udhulet et æble, hvor guleroden kommer ned i. Det kunne også ha været en stor kartoffel/ bagekartoflel istedet for et æble, bare den står rimeligt stabilt.


Så bygges der ellers op med tandstikker, så det bliver symetrisk, og så sættes frugten på tændstikkerne.

Husk at være sikker på at hvert slags frugt du har, er fordel lige over det hele, så der feks ikke kun kommer jordbær på den ene side eller kun i bunden.


Først de store frugtstykker og bagefter fyldes hullerne op med mindre frugtstykker.Tilsidst kom vi udskåret appelsinstykker på bunden og pyntede med flag.Behøver jeg at sige at ungerne var vilde med den i børnehaven og jeg tror også de glæder sig til det bliver jordbærsæson igen herhjemme, for der var rift om jordbærrene.


Resten af dagen skal der hygges og bages til weekendens fødselsdagsgæster.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar