søndag den 1. februar 2015

Farmorhygge fylder 1 år i dag


Tænk sig det er idag 1 år siden at det første indlæg kom her på bloggen, det er jo vildt. I det år er det blevet til 131 indlæg. Med 2533 sidevisninger er smørebrødslagkagen det indlæg, som har fået flest sidevisninger. Ialt har farmorhygge fået  knap 25.000 sidevisninger i løbet af året. Tusinde tak til alle jer som kikke forbi og henter inspiration, uden jer ville det være lidt kedeligt at skrive på bloggen. Glæder mig til det næste år, som jeg godt kan løfte sløret for måske bliver på en ny side men under samme navn - jeg har nemlig fået domænenavnet Farmorhygge.dk (i julegave) Men først skal der flyttes indlæg til siden og gøre den klar til "åbning".

                                      

Jeg har selvfølgelig lavet en lille fødselsdags lagkage i anledningen af fødselsdagen. Heldigvis falder den sammen med min egen fødselsdag, som er imorgen. Mens jeg lavede den store lagkage til imorgen, blev der lille lavet en lille til idag. Billedet herunder er fra den store lagkage.Det blev til en helt almindelig gammeldaws lagkage, dog med en lille twist. Kan bringer opskriften, som passer til den store og så er det jo helt op til dig om du vil ha en stor lagkage eller flere små.

Lagkage med citroncreme og frisk frugt

Frisk frugt efter smag, lyst og sæson, jeg har valgt meget modne pære og friske blåbær, da det passer super godt til den frisk citroncreme.

Lagkagebunde

Ingredienser
250 gram blødt smør
250 gram sukker
4 æg
125 gram hvedemel
125 gram kartoffelmel
½ tsk bagepulver
vanillekorn fra 1 stang vanille

Fremgangsmåde
Det bløde smør, sukker og vanillekorn røres sammen. Æggene tilsættes, et af gangen mens der piskes godt imellem hvert æg. Mel, kartoffelmel og bagepulver sigtes i og røres til blandingen er ensartet. Dej en kommes i en springform men smurt bund ( eller bagepapir i bunden). Kom kagen i en kold ovn og tænd den på 165 grader, hvor den bages i ca. 45 minutter. Løsne kagen langs siden af formen og ringen af. Når kagen er kold kan den flækkes i lag.Citroncreme

Ingredienser
4 dl mælk
2 æg (evt pasteuriseret æg)
3 spsk hvedemel
75 gram sukker
1 vanillestang
1 økologisk citron

Fremgangsmåde
Flæk vanillestangen og skrab vanillekornene ud, kom både vanillestang og vanillekorn i gryden, sammen med resten af ingredienserne (undtagen citronen og piskefløde) og rør grundigt. hvis du som mig har tendens til at få melet til at klumpe, så giv blandingen en tur med en stavblender (men husk at tage den tomme vanillestang op af gryden inden). Riv citronen og kom skallen op til de andre ingredienser. Skær citronen over og press citronen - gem citronsaften. Varm gryden ved middelvarme, under konstant omrøring. Efterhånden tykner cremen og når den er tyk og cremet tages den af varmen og hældes en en skål med det sammen. Tilsæt nu citronsaften og rør den sammen med cremen. Cremen kommes på køl. Pisk fløden til flødeskum og bland den sammen med cremen (husk at fjerne den tomme vanillestang).Sammenlægning af kagen
Fordel cremen imellem lagkagebundende og fordel frugten henover. Lagkager har rigtig godt af at trække 1 dags tid på køl inden de spises. Er der ikke creme nok til toppen kan den jo pyntes med flødeskum, glasur eller smeltet hvid chokolade.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar