mandag den 26. januar 2015

Chokolade cheesecake


Så er det da vist også på tide at der kommer lidt nyt på bloggen. Har netop lavet denne chokolade cheesecake, som kan laves ret hurtigt. Det er godt nok en kage, der er let at lave men  nok ikke helt let i kalorier.


Det kan være lidt svært at finde denne nye variation af kondenseret mælk, med chokolade, men tror sagens den almindelige kondenseret mælk kan anvendes, hvis der vendes 100 gram smeltet chokolade i, det andet er bare nemmer :) Jeg smagte ikke cremen til med noget denne gang, men lidt revet appelsin, lidt cognac eller lign. vil også klæde den godt.


Chokolade cheesecake (20 cm i diameter)

Ingredienser
Bund
250 gram digestivekiks
100 gram smeltet smør

Fyld
1 dåse kondenseret mælk med chokolade
200 gram neutral flødeost
Vanillekorn fra 1 stang vanille

Pynt
Piskefløde
Revet chokolade
Frisk frugt


Fremgangsmåde
Knus kiksene og rør den smeltet smør i. Rør til smøren er fordelt i hele kiksemassen. Stil en springform uden bund på det fad, hvor kagen skal serveres. Kom kiksemassen i formen og press massen godt sammen med en ske - pas på ikke at løfte springformen, så kiksemassen ryger ud. Pisk nu den kondenseret mælk med chokolade sammen med flødeosten og vanillekorn til den er ensartet. Kom ostemassen i springformen, oven på bunden og glat den ud. Stil cheesecaken på køl i mindst 4 timer, så den kan sætte sig. Inden servering piskes piskefløden til flødeskum, som kommes ovenpå kagen. Løs nu springformen op og tag den forsigtig at cheesecaken. Pynt til sidst af med frisk frugt og revet chokolade.


Bunden er lidt tyk men jeg syntes faktisk ikke det gør noget men ellers kan ingredienserne til bunden halveres eller fyldet blot fordobles :)


Ingen kommentarer:

Send en kommentar