torsdag den 2. oktober 2014

Marengs trilogien, en sprød historieJeg faldt over nogle billige pasteuriseret økologiske æggehvider, under indkøbsturen og det kunne jo kun udmunde i en marengs trilogi.
Første del i trilogien, blev denne pavlova med tropiskefrugter på toppen. Det er altså bare en fantastisk dessert, for både børn og voksne. Rigtig frisk og lækker.


Kombinationen af sød, sprød marengs. Blød flødeskum/yoghurt blanding med et snært af vanille. Frisk og let syrlig smag fra mango, passionsfrugt og hindbær. Til sidst på toppen, den fede hvide chokolade som runder det hele af. Det er da lige før at englene de synger.


Pavlova med tropiske frugter (stor, Ca. 10 personer) 

Ingredienser
(Marengsbunden)        
6 æggehvider
360 gram sukker
2 tsk hvidvinseddike
1 tsk maizena

(Fyld)
1/2 L piskefløde
2 1/2 dl græskyogurt
Vanillekorn fra 1 stang vanille (eller 2 tsk vanillesukker)
2-3 spsk flormelis - pas på den ikke bliver for sød
1 moden mango
2-3 passionsfrugter
Lidt hindbær - blåbær, brombær eller hvad man har lyst til
50 gram hvid chokolade

Fremgangsmåde
Pisk æggehviderne til bløde toppe. Kom halvdelen af sukker i og pisk til det er stift, sammen med hvidvinseddiken. Bland maizena sammen med resten af sukker og vend det forsigtigt i marengsen. Fordel marengsen på bagepapir i enten en cirkel eller i en rektangel. Bages ved 100 grader, varmluft i 1 1/2 time, til den lyder hul. Når den er afkølet, så træk forsigtigt papiret af.
Pisk piskefløde til blødt flødeskum sammen vanillekorn og flormelis. Vend flødeskummet sammen med yoghurten, kom det ovenpå marengsen,lige inden servering. Kom nu mango skåret i tern og passionsfrugtkødet ovenpå cremen. Pynt til sidst af med hindbær og den hvide chokolade.


Anden del i trilogien blev kyskager med hindbær og lakrids. Dem har jeg haft på bloggen før, men de er jo altid gode og kan sagens klare en gentagelse. Jeg lavede 3 dobbelt portion og delte den op til 2/3 med lakrids og 1/3 med frysetørret hindbær.


Kyskager

Ingredienser
1 bæger pastruserede æggehvide
150 gram sukker
1/2 tsk hvidvinseddike
1 spsk lakridspulver eller 1-2 spsk frysetørret hindbær

Fremgangsmåde
Pisk æggehvide til bløde toppe, tilsætte sukker lidt efter lidt, pisk marengsen til sukkeret er opløst. Tilsæt hvidvinseddiken og pisk marengsen sej. Vend til sidst lakridspulver eller den frysetørret hindbær i. Kom marengsen i en sprøjtepose med en stjernetyl, og sprøjt kyskagerne ud på bagepapir i ønsket størrelse. Bages ved 100 grader, varmluft, i  30-45 minutter, alt efter størrelse.


Den sidste del i trilogien blev store og lækre chokolademarengs. Sprøde udenpå og bløde inden i. Jeg har brugt mørk chokolade med appelsinsmag, men almindelig mørk chokolade kan anvendes, efter din egen smag.


Chokolademarengs (Ca. 15 stk)

Ingredienser
6 æggehvider
300 gram sukker
1 tsk hvidvinseddike
150 gram mørk chokolade evt med appelsinsmag
1 lille knip flagesalt

Fremgangsmåde
Pisk æggehviderne til bløde toppe, tilsæt sukker lidt efter lidt, pisk marengsen til sukkeret er opløst. Tilsæt hvidvinseddiken og pisk marengsen sej. Smelt chokoladen og tilsæt salten. Vend chokoladen i marengsen. Kom marengsen på bagepapiret, med hjælp fra en ske. Bages ved 100grader, varmluft i 1 time og lad dem eftertørre i den slukket ovn til ovnen er kold.


Det blev så slutningen på marengstrilogien, som man kun kan elske med sit sprøde ydre og søde smag, som bare smelter i munden.Ingen kommentarer:

Send en kommentar