onsdag den 3. december 2014

3. December - Ølkage


Det behøver ikke altid at være kompliceret for at være godt. Min kollega Käthe, laver verdens bedste ølkage og den opskrift er helt sikker værd at dele, for hold op, hvor den smager godt. Ølkage spises med smør på og er bare en rigtig hyggekage. Den er så nem at bage, at her kan alle være med, også hvis du har børn. Det er lige en opskrift, som er god at bage, på sådan en helt almindelig juleonsdag.



Käthes ølkage (2 stk)

Ingredienser
500 gram brunt farin
500 gram hvedemel
2 æg
1 jule hvidtøl
1 brev brunt bagepulver


Fremgangsmåde
Brunt farin og æg piskes sammen. Bagepulver og mel blandes sammen, kommes i sukker/æggemassen skiftevis med øllet. Dejen kommes i to 1½L brødforme, beklædt med bagepapir. Bages ved 160 grader, alm. ovn i en time. Når kagen skal spises, skærres den i skiver og smørres med koldt smør.


God julebage dag, ses i morgen :)

1 kommentar: